#ibsilly
Johannes Wilhelmsson kan ha gjort sitt i Höllviken.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Johannes Wilhelmsson om framtiden: "Lag hör av sig"

ANNONS

Storstjärnan Johannes Wilhelmsson och hans Höllviken åkte idag ur SSL.

Dagens 18-9-förlust borta mot Dalen innebär att både Höllviken och stjärnan Johannes Wilhelmsson åker ur SSL för andra gången. Senaste gången det hände var man nykomling, nu har man gjort fem raka säsonger i serien. Därför har Johannes Wilhelmsson svårt att jämföra de båda degraderingarna.

- Svårt att sätta det i jämförelse. Det var helt annat på den första tiden, då var det väldigt nytt med SSL och man visste knappt vad det var. Det kändes mest som en bonus att spela det året, och klubben var rätt tydligt med att vi skulle tillbaka snabbt. Så det är inte samma känsla.

Hur går känslorna annars efter matchen?

- Det är tungt, känslorna är inte på topp, minst sagt. Lång resa hem på det…det är en tuff dag idag.

Tränare Joon Berggren tycker ni saknar kvalitet för att hålla er kvar i SSL, håller du med om det?

- Det är absolut en del av det hela. Vi har tappat tre av våra bästa killar de senaste säsongerna och har kanske inte fyllt på med samma höga kvalitet som de har hållit. Det blir tufft för ett lag som Höllviken. Sen tycker jag att kvaliteten hos våra konkurrenter inte är särskilt hög heller. Vi hade våra chanser den här säsongen som vi inte tar.  

Ja, ni möter ju jumbon Fagerhult Habo i omgången innan och förlorar den med 10-5. Svider den mest?

- Absolut, vi åkte upp för att vinna. Vi kände att ”vinner vi här så klarar vi oss”. Fagerhult-matchen var otroligt dålig, tycker jag. Vi möter ett gäng som inte vunnit en match och som inte har något att spela för. Där fallerar det totalt.

Vad tror du om nästa säsong? Finns det en bra grund att stå på för klubben eller kommer det bli en omstart?

- Jag har inte en aning hur föreningen känner eller tänker. Vi får se hur spelare väljer att göra inom kort, så får man ta det efter det.

Du själv har ett utgående kontrakt. Vad känner du kring framtiden? Har du tagit något beslut?

- Nej, det har jag inte. Jag sitter rätt lugnt just nu, så jag får se vad de andra gör och vad föreningen vill. 

Kan du tänka dig följa med Höllviken ner till Allsvenskan – igen?

- Det är ett alternativ, men det finns andra också. Det beror lite på hur allt ser ut runtomkring, vilka som stannar och så. Jag följer inte med till vilka förutsättningar som helst. Jag sitter på utgående fram till sista april.

Har du varit i kontakt med andra lag?

- Det är lag som hört av sig, men jag har inte pratat så mycket utan sagt att vi får se hur det går.

Tidigare har du känts lite "låst" till Höllviken som stad och förening, men det låter som du är ganska så öppen för en flytt nu?

- Låst och låst…sporten är ju väldigt liten. Både med ekonomi och allt runtomkring. Det gör att det blir svårt att flytta på sig enbart på grund av innebandyn. Jag har jobb och familj i Höllviken och även egen business här. 

Enligt rapporter till Innebandymagazinets bloggare Mr. Silly ska du finnas med på allsvenska toppklubben Warbergs önskelista. Är det ett lag du varit i kontakt med?

- Jag fick höra det i duschen efter matchen (skratt). Det visste jag inte om själv, jag har inte snackat med någon i Warberg. Jag kan säga att jag har väldigt svårt att se mig i Warberg.


Matchrapporter: Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust Hovslätt avgjorde tät match mot Höllviken i tredje perioden Höllviken vann mot Kalmarsund – trots underläge FBC Lerum vann trots uppryckning av Höllviken Tre poäng till Höllviken efter avgörande i slutperioden mot Nilsby

Den här artikeln handlar om: