Höllviken förlorade mot Fagerhult Habo

Efter nio förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Fagerhult Habo

Matchen mellan Höllviken och Fagerhult Habo i Halörhallen slutade 5-10 (1-3, 0-2, 4-5). Ett skönt trendbrott för Fagerhult Habo. Laget hade före lördagens bortamatch nio förluster i rad i Superligan SSL herr.

Höllvikens tränare Joon Berggren tyckte så här om matchen:

– Första 15 minuterna är vi riktigt bra och skapar fem-sex kvalificerade målchanser, men lyckas inte göra mer än ett. Andra perioden är vår sämsta idag med väldigt mycket slarv av oss. I sista perioden gör vi ett riktigt bra försök, tyvärr missar vi straff vid 5-7 och kommer sedan aldrig riktigt nära. Vi hoppas att Kalmarsund vinner imorgon så att vi har chans nästa helg.

Jeff Adolfsson och William Snäll gjorde två mål var för Fagerhult Habo. Övriga mål för bortalaget gjordes av Tim Andersson Carlsson, Jesper Bromander, Simon Hedin, Oscar Liljegrahn, John Widlert och Tobias Zälle, målen för Höllviken gjordes av Jakob Gullberg 2, Ted Nivestam 2 och Daniel Persson.

Med en omgång kvar är Höllviken på 13:e plats i tabellen, medan Fagerhult Habo är på 14:e plats.

I nästa match, lördag 13 mars 15.00, har Höllviken Dalen borta i Umeå Energi Arena, medan Fagerhult Habo spelar hemma mot Storvreta.

Matchrapporter: Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust Fiaskosäsong för Partille – som åker ur serien Hovslätt avgjorde tät match mot Höllviken i tredje perioden Fagerhult Habo får sikta på kval trots seger mot Fristad Fagerhult Habo vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Lund Elit