Malmö FBC vann mot Åstorp/Kvidinge
Montage
Matchrapport

Segerraden förlängd för Malmö FBC – besegrade Åstorp/Kvidinge

ANNONS

6-3 (2-1, 1-1, 3-1) blev resultatet när Malmö FBC och Åstorp/Kvidinge möttes i Kirsebergs Sporthall på torsdagen. I och med detta har Malmö FBC fyra raka segrar i Allsvenskan södra herr.

– Detta är den första matchen vi spelar efter Corona-utbrottet i laget som drabbade halva truppen och det märks. Men vi jobbar med förutsättningarna för dagen och hittar en väg att vinna matchen. Vi är det bättre laget matchen igenom och i tredje perioden får vi bättre utdelning på våra chanser. Med segern säkrar vi kontraktet efter en bra säsong som nykomling. Vi vet att vi är starka hemma och det har vi alltid varit även om säsongens hemmastatistik kanske är den bästa på länge, kommenterade Malmö FBC:s tränare Jörgen Hansen.

Åstorp/Kvidinges tränare Marck Lundberg:

– En avslagen match som bara spelades av. Märktes att den var helt utan betydelse.

Därmed har Malmö FBC vunnit fem matcher i rad på hemmaplan.

Johannes Almholt, Ludvig Andersson, Tobias Andersson, Simon Lindblad, Hugo Norlund och Elias Persson blev målskyttarna för Malmö FBC. Markus Eriksson, Elias Påhlsson och Pontus Sjöberg gjorde Åstorp/Kvidinges mål.

Det här betyder att Malmö FBC ligger på sjunde plats i tabellen, och Åstorp/Kvidinge är på tionde plats.

I nästa omgång har Malmö FBC Lagan hemma i Baltiska Hallen, söndag 7 mars 17.00. Åstorp/Kvidinge spelar hemma mot Lindås Rasta lördag 6 mars 14.00.

Matchrapporter: Stark vändning till seger för Åstorp/Kvidinge mot Gränna Gransholm vann stort senast – nu tog Malmö FBC revansch Åstorp/Kvidinge utklassade Genarp – vann med 10-2 Malmö FBC avgjorde i sista perioden och vann mot Karlskrona Malmö FBC:s jättetapp i tredje perioden – föll stort mot Genarp

Den här artikeln handlar om: