IBK Genarp vann mot Malmö FBC

Malmö FBC:s jättetapp i tredje perioden – föll stort mot Genarp

Bortalaget Malmö FBC låg under med 2-4 mot Genarp inför tredje perioden. Men sista 20 minuterna gick Genarp i från till en klar seger. Till slut blev det hela 7-2 (1-1, 3-1, 3-0) i matchen i division 1 södra Götaland herr.

– Stark prestation med en för dagen tunn trupp. När de gör sitt femte mål så får vi lite soppatorsk, kommenterade Malmö FBC:s tränare Mikael Jeppsson efter matchen.

Malmö FBC började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara 3.03 slog Mio Hansson till på pass av Philip Sannum.

Genarp kvitterade till 1-1 efter 18.49, när Joel Olsson slog till framspelad av Isac Skog.

Genarp tog också ledningen efter 20.59, när Emil Wahl hittade rätt framspelad av Wiggo Hanson.

Genarp gjorde två mål i andra perioden och gick från 2-1 till 4-1.

Med 2.14 kvar att spela av perioden kunde Robin Karlsson göra 4-2 för Malmö FBC. Genarp fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 7-2. Målen i sista perioden gjordes av Emil Wahl, som gjorde två mål, och Wiggo Hanson.

Genarps Emil Wahl stod för fyra mål och ett assist och Lukas Wahl hade tre assists.

Med två omgångar kvar är Genarp på åttonde plats i tabellen, och Malmö FBC är på tolfte plats.

Nästa motstånd för Malmö FBC är Karlskrona. Lagen möts lördag 2 mars 12.00 i Baltiska Hallen.

Matchrapporter: Gransholm vann stort senast – nu tog Malmö FBC revansch Åstorp/Kvidinge utklassade Genarp – vann med 10-2 Malmö FBC avgjorde i sista perioden och vann mot Karlskrona Malmö FBC:s jättetapp i tredje perioden – föll stort mot Genarp Gränna vann hemma mot Genarp