Åstorp/Kvidinge vann mot Gränna

Stark vändning till seger för Åstorp/Kvidinge mot Gränna

Publiken fick se en tredje period där matchen vände i division 1 södra Götaland herr mellan Åstorp/Kvidinge och Gränna i Arena Åstorp. Bortalaget Gränna hade ledningen i början av tredje perioden, med 3-2, men Åstorp/Kvidinge vände matchen och vann till slut med 5-3.

– Skönt att få avsluta säsongen med en seger och därmed säkra tredje platsen och bli bästa skånelag. Vi fick även bäst målskillnad i serien och Andreas Bremer vann poängligan. Idag avtackade vi tre av de största i kubbens historia: Mattias Bremer, Pontus Sjöberg och Joachim Rosengren. Jag tycker vi har gjort en bra säsong då vi har tappat många etablerade spelare under säsongen och spelat in åtta juniorer, kommenterade Åstorp/Kvidinges tränare Conny Camper.

Segern var Åstorp/Kvidinges fjärde på de senaste fem matcherna.

Första perioden var jämn. Åstorp/Kvidinge inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Oliver Bellman efter 3.01, men Gränna kvitterade genom Philip Broddnäs efter 10.08. Efter 4.20 i andra perioden nätade Nikolaus Moberg, framspelad av Loke Lindblom och gav Åstorp/Kvidinge ledningen.

Grännas Emil Skog gjorde 2-2 efter 11.14 på pass av Gabriel Kaindl.

Gabriel Kaindl gjorde dessutom 2-3 efter 18.03 framspelad av Emil Skog.

Åstorp/Kvidinge gjorde dock tre raka mål i tredje perioden och gick från underläge 2-3 till ledning med 5-3. 4-3-målet kom med bara 01.24 kvar att spela. Och med 1 kvar kom också 5-3.

Åstorp/Kvidinges Oliver Bellman stod för två mål och ett assist.

Serien är nu färdigspelad. Åstorp/Kvidinge slutar på tredje plats, och Gränna på åttonde plats.

Matchrapporter: Stark vändning till seger för Åstorp/Kvidinge mot Gränna Åstorp/Kvidinge utklassade Genarp – vann med 10-2 Gränna kvitterade sent – avgjorde i förlängningen Förlust för Åstorp/Kvidinge trots mål av Andreas Bremer och Jonathan Rosengren Emil Skog het när Gränna besegrade Karlskrona