Eftersnack
Foto: Tomas Brandt Wangel
Superligan

Thorengruppen har fullbordat den helt magiska vändningen

ANNONS

Thorengruppen var helt uträknade efter halva säsongen, en sparkad tränare senare och en vinst i Umeåderbyt så är kontraktet räddat.

- Det är synd att vi slutar spela och gör det så spännande. Men så är det med innebandy, det går snabbt. Dalen gör det sjukt svårt för oss samtidigt som vi blir passiva. Det är ofta det avgörs sista tio minuterna och då är det nerver som spelar in. Även om Dalen gör en bra återhämtning tycker jag att vi är värda bonuspoängen, säger succétränaren Magnus Norrman till Innebandymagazinet efter Umeåderbyt mot Dalen.

Men oj vilket derby det var och Thorengruppen såg ut att ta med storebror på en promenad i parken under två perioder innan storebror vaknade till liv och visade vem det är som bestämmer. Thorengruppen ledde med 6-0 efter första perioden.   

- Vi hade gjort hemläxan på deras presspel och det fick vi utdelning på och vi tog ledningen med 6-0 och det gav oss självförtroende. Vi spelade efter vår gameplan och gjorde det bra.

I andra perioden så jämnande spelet ut sig och Dalen ryckte upp sig och efter 40 minuters spel stod det 1-7 på resultattavlan. 

- Andra perioden blir lite mer svajig men vi gör det bra och den slutade 1-1.

Sedan tappade Thorengruppen konceptet helt i sista perioden och tappade matchen till 7-7 men lyckades ändå hitta de sista krafterna i sudden.  

- Tredje perioden går vi ifrån gameplanen och blir ruggigt passiva i försvaret och försöker spela på ledningen. Det gör att Dalen får rulla in för enkla mål. Men vi har en styrka i laget som gör att vi kommer igen och tar bonuspoängen vilket var starkt och det var vi värda.

Kvällens poäng plus att Höllviken förlorade mot Mullsjö innebär att Thorengruppen nu säkrat nytt kontrakt i Svenska Superligan, något som ingen trodde på i slutet på 2020. På de tio första matcherna tog nykomlingarna bara två poäng och sparkade därför sin tränare. Magnus Norrman anställdes med målet att rädda kvar Thorengruppen i SSL och 14 matcher och 20 poäng senare är det precis det han har gjort. Att Norrman tack vare det är en stark kandidat till att bli framröstad som årets tränare är nog ingen högoddsare. 

- Haha, förvånad och förvånad. Vi har gjort det bra i teamet och vi har jobbat med att skapa en vinnarkultur. Det är kul att så många spelare anammat det trots att de bara hade två poäng när jag kom in och de hade en väldigt tyngd på sina axlar. Så det är sjukt kul att se att de har tagit till sig att älska läget och vinna byte för byte, period för period och match efter match. Nu tror dem på det också och det känns riktigt skönt.

Men trots succén är det inte alls säkert att det blir någon fortsättning för succétränaren som egentligen pensionerade sig efter tre raka SM-guld med IKSU. Dock så medger Norrman att kvällens seger kan få honom att tänka om. 

- Det är oklart hur det blir nästa säsong, jag brukar vara en sådan tränare som kliver in när det behövs och skapar en bra gruppdynamik och vinnarkultur. Men sådana här matcher gör ju så att man vill fortsätta med detta tills man dör.

Om du måste lyfta fram någon spelare som utmärkte sig idag?

- Jag tycker att alla spelare är värda en eloge idag. Men om jag måste välja att lyfta fram någon så tycker jag att Axel(Hjälm) är duktig framåt. Grahn(Jonas) gör ett sjukt jobb defensivt. Öberg(Victor) och Hagge(Mathias Hagert) gör också ett sjukt slit därute.   

   


TV: Sågar agerandet i SSL: "Det är bedrövligt"

Poddpanelen om stora SSL-snackisen: "Ser otroligt illa ut"

Matchrapporter: Linköping starkast – efter två sena mål mot Thorengruppen IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 Pixbo tog revansch – 8-6 mot Thorengruppen IBK Dalens seger spiken i kistan för Tyresö Trollbäcken – som åker ur serien Växjö vann klart borta mot Thorengruppen

Den här artikeln handlar om: