Allsvenskan norra

TV: ett äkta hattrick på under två minuter

Hudik/Björkbergs Pelle Hedlund var på målhumör i sista perioden i helgens match mot Täby.

Hudik/Björkberg låg under med 2-7 när det återstod 15 minuter mot Täby i helgens allsvenska mötet i norra serien. Hemmalaget var så när att lyckas med en magnifik vändning tack vara Pelle Hedlund, men man föll på målsnöret.

Hedlund inledde vändningsförsöket med att reducera till 3-7. Sedan avslutade han perioden med att göra ett äkta hattrick på en minut och 55 sekunder när han gjorde 5-8, 6-8 och 7-8 men närmare än så kom man aldrig. Det bör föras till protokollet att första och sista målet i hattricket är riktigt snygga också. Kolla in alla tre målen i klippet ovan.

Ett äkta hattrick på under två minuter låter kanske som någon form av rekordnotering men det är långt ifrån ett rekord på allsvenska nivå. Kim Nilsson har rekordet efter att ha gjort ett äkta hattrick på 32 sekunder säsongen 16/17. Men då ska det tilläggas att det var i sista omgången mot Visby där Visby hade gått till SSL-kval om de vunnit matchen. Vid ställningen 5-5 tog gotlänningarna ut målvakten och Nilsson kunde göra tre mål i öppen bur.

Matchrapporter: Nyköping åker ur serien – det står klart efter söndagens match Svårstoppade Hässelby fortsätter vinna – 10-5 mot Täby FC Täby FC klart för nedflyttning – efter förlust mot Farsta Målfest när RA19 krossade Täby FC i Rosershallen Två snabba mål gav Tullinge tre poäng mot Täby FC