Rasmus Svensson & Jesper Ekström firar ett av Fagerhults mål den här säsongen.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Fagerhultkaptenen om sitt uppdrag nu: "Pusha laget åt rätt håll"

ANNONS

Rasmus Svensson berättar hur hans kaptenskap har förändrats under säsongen och hur det ser ut i lagets prekära situation.

Till helgen väntar Fagerhults 21:a match för säsongen. Laget har sex matcher kvar att spela av sin debutsäsong i världens bästa liga och poängen måste börja trilla in nu då laget ligger sist i tabellen, efter Höllviken, Sirius och Thorengruppen som också är indragna i bottenstriden.

– Det känns som att, det är klart, det börjar lida mot sitt slut och det är nu de absolut roligaste matcherna kommer. Det är klart att poängen är sjukt viktiga för oss nu de sista, men samtidigt är det de poängen som är roliga att spela, säger kaptenen Rasmus Svensson till Innebandymagazinet.

Det känns som det kan gå fort när man väl tar tre poäng? Thorengruppen har ju tagit fart den senaste tiden.

– Jo men det kan man säga, det är ett getingbo där nere. Thorengruppen fick träff ett par matcher och började få självförtroende och då ser man att det går fort som du säger. Vi är väl medvetna om det också, att en trepoängare så, jag vet inte om vi är över strecket men vi är i alla fall väldigt nära det. Det är jämnt, varje match lever sitt eget liv och det är också kul att det är på det viset.

Har ditt kaptenskap förändrats något från i höstas eller är det liknande?

– Jag skulle nog säga att det är liknande men på senare tid har det blivit ännu mer att pusha laget åt rätt håll, försöka hålla uppe energin på ett helt annat sätt som det kanske var i början av serien. Då var alla hungriga, det var en ny serie och allting. Förlorar man mycket matcher är det lätt att det blir lite tyngre och då är det en del för mig att hålla uppe stämningen och energin för alla i laget, både under träningar och matcher, säger Rasmus Svensson.

Vad har varit den största skillnaden på Allsvenskan och SSL enligt dig?

– Den största skillnaden från Allsvenskan skulle jag säga är. det finns inte de här halvdana spelarna på samma sätt här utan här är alla spelare som är på banan bra spelare, det tycker jag är den största skillnaden. I Allsvenskan kan det vara ett lag som har en femma som är bra och sen två femmor som inte är lika bra. I SSL är det tydligt att de gubbarna som är på planen, de är också sjukt bra innebandyspelare.

Man hör av många att den här publikbristen i år har gjort det svårt att motivera sig den här säsongen, hur har det varit för dig?

– Eftersom jag är nykomling i SSL och spelar i ett lag som också är nykomlingar i SSL så kan jag inte säga att det har varit så svårt att motivera sig för den saken. Det hade varit fantastiskt kul att ha publik, det höjer allting en extra nivå men när man väl är igång i matchen tycker inte jag att jag tänker jättemycket på just den grejen. Det är mer ljudnivån i hallen som hade varit skön att ha den boosten i varje match, avslutar Rasmus Svensson.

Matchrapporter: Fiaskosäsong för Partille – som åker ur serien Fagerhult Habo får sikta på kval trots seger mot Fristad Fagerhult Habo vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Lund Elit Fiaskosäsong för Lillån IBK – som åker ur serien Dålig första period sänkte Fagerhult Habo

Den här artikeln handlar om: