Superligan

Siriusstjärnan om genombrottssäsongen: "Fortfarande en bit kvar"

ANNONS

Jonna Vuontisvaara om sin egen och lagets succésäsong.

Som alla vet har Sirius gått fram som en ångvält den här säsongen. Ett tämligen nytt lagbygge har överraskat alla och mitt i allt står en 19-åring som har tagit stora kliv mot att bli en stjärna den här säsongen.

Men på frågan om det har gått som förväntat svarar Jonna Vuontisvaara i princip ja.

– Ja, det tror jag väl. Eftersom förra säsongen var min första säsong, då handlade det väldigt mycket om att bara vänja sig vid SSL. Men det har gått lite bättre än förväntat, säger 19-åringen till Innebandymagazinet. 

Hennes genombrott sammanfaller med lagets succé, frågan är: Hur mycket av det hänger ihop?

– Jag tror det är många i vårat lag just nu som är i sin bästa säsong och det tror jag är bra och det är nog det som också är nyckeln till att det gått så bra för vårat lag, att alla spelar med sånt självförtroende just nu. 

Laget ligger som sagt bra till för hemmaplansfördel, förutsatt att nuvarande tabelläge håller sig någorlunda. Vuontisvaara erkänner att tanken på slutspel har börjat dyka upp.

– Det är klart att vi tittar på slutspel nu, men vi vill kunna avsluta hela säsongen så bra som möjligt. Precis lika bra som vi har spelat både i början och fram till nu. Vi vill kunna känna oss nöjda med hela säsongen i stort, men det är klart att slutspelet ska bli jättekul, säger hon. 

Vad är det som har gjort att ni gått så bra i år, tycker du?

– Det mesta har nog att göra med sammanhållningen. Vi har jättejättekul i laget och jag tror att det bidrar mycket till att man blir bekvämare på planen när man lärt känna varandra mycket bättre. Sen tror jag att alla fick nån typ av nystart eftersom det var så många som slutade och nästan hela truppen blev helt ny. Så alla var tvungna att kliva fram på sitt sätt. Sen är Marko (Palosaari, tränare) en bidragande faktor, han är jättebra på att se alla spelare och binda fast gruppen väldigt bra. 

TIll helgen väntar toppkonkurrenten Endre, ett lag som Sirius historiskt sett har blandat och gett mot. Förra mötet lagen emellan vann Sirius med 7-6, medan Endre leder i inbördes möten med 8-7.

– Jag tycker att det ska bli en jätterolig match att spela. Det var väldigt jämnt förra gången vi mötte Endre och det är väldigt jämnt mellan oss i tabellen också, det är väldigt viktiga poäng för oss båda. Endre är ett skitbra lag, så vi kommer verkligen behöva kämpa oss in i det sista för att ta de poängen. 

Vilket lag är roligast att möta i SSL egentligen?

– Jag vet inte, jag skulle nog säga faktiskt att Endre är väldigt kul att möta. Pixbo tycker jag också är väldigt kul att möta. Jag skulle säga Pixbo och Mora, säger Jonna Vuontisvaara, och avslutar:

– Det är två väldigt bra lag och det blir väldigt rolig innebandy att spela mot bättre lag.


Matchrapporter: Åkersberga IBF vann med 4-3 borta mot Sirius Täby höll nollan och tog stark seger mot Sirius Efterlängtad seger för Sirius – bröt förlustsviten mot Warberg IBF Falun säkrade hemmaseger mot Sirius Endres seger spiken i kistan för Sirius – som åker ur serien

Den här artikeln handlar om: