Superligan Dam
Sirius möte med Lund ställdes in - och chansen på serieledning gick om intet.
Foto: Bosse Grängsjö
Superligan

Drömmen om serieledning grusades för Sirius

ANNONS

Siriustränaren: "Kunde ha skötts på ett smidigare sätt".

Sirius hade chansen att gå upp i topp i damernas superliga. Mötet med Lund ställdes emellertid in efter att en spelare hos skånskorna testat positivt för covid-19 tidigare under lördagen. Tungt för Sirius, som reste ner till Skåne redan under fredagen. 

– När vi kom till hallen gick spelarna gick in medan vi ledare blev stoppade och fick veta läget. Lund har en spelare som haft corona inom familjen och tränat med laget under veckan. Den här spelaren testade positivt i dag och vi vill inte spela när Lund har haft henne i träning, säger Sirius tränare Marko Palosaari till UNT och berättar att beskedet kom en och en halv timme innan matchstart. 

– Det hela kunde ha skötts på ett smidigare sätt, Lund fick reda på det positiva testet i morse. Det är tråkigt att det inte blir någon match men innebandy är innebandy och vi riskerar inte hälsan. Det gäller inte bara våra spelare utan även familjemedlemmar och alla andra runt omkring. Vi försöker ta ansvar och hålla alla i laget friska. 

Nu väntar en lång bussresa hem för Sirius som tar emot Jönköping nästa söndag. 



TV: Poddpanelen: Så ska säsongen 2020/21 slutföras

SM-final i Globen utan publik? ”Kommer vara jävligt tomt”

Matchrapporter: Åkersberga IBF vann med 4-3 borta mot Sirius Täby höll nollan och tog stark seger mot Sirius Efterlängtad seger för Sirius – bröt förlustsviten mot Warberg IBF Falun säkrade hemmaseger mot Sirius Endres seger spiken i kistan för Sirius – som åker ur serien

Den här artikeln handlar om: