Sirius tunga skadesmäll
Amanda Ljunggren (nummer 36) missar resten av säsongen.
Foto: Bosse Grängsjö
Superligan

Bekräftat: Siriusstjärnan missar resten av säsongen

ANNONS

"Det är lite svårt att förstå ändå. Även om man inser så vill man inte förstå".

19 mål och 7 assist - fler än så lär det inte bli för Sirius Amanda Ljunggren den här säsongen. Det står klart efter att forwarden läkarundersökts under tisdagen. 

– De kan konstatera att främre korsband är av. Just nu vet jag inte hur det är med menisken. Jag ska på MR (magnetröntgen) på fredag för att få lite mer klarhet. Men jag tänker att det är menisken också, berättar hon i en intervju med Upsala Nya Tidning. 

Det var i helgens förlustmatch mot Täby som olyckan var framme för 21-åringen - som efter matchen befarade att att korsbandet skulle vara av. 

Nu står det klart att Ljunggren missar resten av säsongen - ett hårt slag för Sirius som blir av med sin bästa målskytt. 

– Det är lite svårt att förstå ändå. Även om man inser så vill man inte förstå. Det är väl bara att ta nya tag, säger hon till UNT. 

Sedan tidigare har Uppsalalaget backarna Mia Vallenius och Virve Bjerkefeldt borta med långtidsskador. 

På fredag väntar tabell-nian Falun på bortaplan för Sirius som är tvåa i SSL-tabellen. 

Matchrapporter: Åkersberga IBF vann med 4-3 borta mot Sirius Täby höll nollan och tog stark seger mot Sirius Efterlängtad seger för Sirius – bröt förlustsviten mot Warberg IBF Falun säkrade hemmaseger mot Sirius Endres seger spiken i kistan för Sirius – som åker ur serien

Den här artikeln handlar om: