Sirius mardrömshelg
Amanda Ljunggren (nummer 36) skadade knät i förlustmatchen mot Täby.
Foto: Bosse Grängsjö
Superligan

Siriusstjärnan skadad - säsongen i fara

ANNONS

"Så tråkigt när jag och laget har gjort en så bra säsong".

Siriusduon Amanda Ljunggren och Klara Molin har varit Uppsalalagets två största offensiva utropstecken den här säsongen - och söndagens match mot Täby var inget undantag. 

Duon var, som vanligt, inblandade i det mesta framåt och låg bakom fyra av lagets fem mål, när Sirius tappade en 5-4-ledning till förlust 6-5. Surt för Uppsalalaget - som utöver förlusten fick skyttedrottningen Amanda Ljunggren knäskadad i mittperioden. 

Nu ser succéforwarden, som med sina 19 mål är tvåa i hela seriens skytteliga, ut att kunna bli borta länge. 

– Efter att jag tittat på det efteråt och med tanke på att jag kände som jag gjorde vore det helt sinnessjukt om det inte är av, berättade hon själv för Upsala Nya Tidning efter matchen.

Sedan tidigare har Sirius försvararna, Virve Bjerkefeldt och Mia Vallenius på skadelistan - två spelare som dras med långtidsskador och förväntas missa resten av säsongen. 

Nu ser Ljunggren ut vara nästa spelare som får följa resten av säsongen från sidan. 

– Jag hoppas inte det, men jag tror det. Så tråkigt när jag och laget har gjort en så bra säsong, säger 21-åringen till UNT. 

Matchrapporter: Åkersberga IBF vann med 4-3 borta mot Sirius Täby höll nollan och tog stark seger mot Sirius Efterlängtad seger för Sirius – bröt förlustsviten mot Warberg IBF Falun säkrade hemmaseger mot Sirius Endres seger spiken i kistan för Sirius – som åker ur serien

Den här artikeln handlar om: