Fagerhult-Sirius 9-4
Foto: Per Wiklund
Superligan

Första trepoängaren för nykomlingen: "Körde verkligen över dem"

ANNONS

Vann ”måstematchen” mot Sirius efter överkörning i andra perioden.

”Det är inget snack om att det är en måstematch och tänker vi oss att vara kvar i den här serien även nästa säsong måste vi vinna den här typen av matcher, annars blir det tufft för oss” sa stjärnforwarden Tim Andersson-Carlsson till Innebandymagazinet inför fredagens match mot Sirius, och det var hans Fagerhult Habo som skulle få jubla sist. 

Men Sirius startade bäst. Billy Nilsson gjorde 0-1 för gästerna på straff och bara 41 sekunder senare utökade Uppsalalaget till 0-2 genom Joakim Alvinder. Just Tim Andersson Carlsson reducerade till 1-2 som var ställningen efter första perioden. 

I andra perioden kom det avgörande rycket. Hemmalaget gjorde fem raka mål och gick från 1-2 till 6-2. Detta genom Marcus Larsson och Jesper Ekström som gjorde två mål vardera, och ett mål från nyförvärvet Henrik Olofsson.

Det började lovande för Sirius i tredje perioden när Kasper Broby reducerade till 6-3, men roligare än så blev det inte för gästerna. Fagerhult utnyttjade två powerplay och gick iväg till 8-3, och resultatet blev till slut 9-4.

– Det var på tiden att det blev en trea. Vi har varit värda det tidigare men nu gjorde vi äntligen 60 bra minuter och körde verkligen över dem, det känns jätteskönt, säger Fagerhults John Widlert till Innebandymagazinet.

Du tycker ni var det bättre laget genom hela matchen?

– Ja, det vill jag ändå hävda. Visst, första perioden är jämn men vi är ändå bra där också men får inte riktigt hål på dem. Från andra perioden så kör vi verkligen över dem. De hänger inte med i vårt tempo. Helt klart välförtjänt seger.

Hur tycker du att ni har utvecklats i SSL om du jämför hur ni spelar nu med de första matcherna?

– Det känns som vi börjar hitta mer rätt i allting. Vi gjorde en bra insats mot Kalmarsund och nu ikväll igen. Sedan har vi fortfarande bjudit på för mycket mål bakåt, men vi har sagt hela tiden att första halvåret så är det mest att känna in och komma in i allting. Det är klart man vill ha poäng, men det är från nu som vi ska visa att vi växer in i allting och bli bättre och bättre.


TV: Eliska Krupnova om chockbeskedet

Världens bästa innebandyspelare gästar Fredrikssons innebandypodd

Matchrapporter: Fiaskosäsong för Partille – som åker ur serien Fagerhult Habo får sikta på kval trots seger mot Fristad Fagerhult Habo vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Lund Elit Fiaskosäsong för Lillån IBK – som åker ur serien Dålig första period sänkte Fagerhult Habo

Den här artikeln handlar om: