Lyckas Sirius stoppa skyttekungen?
Tim Andersson Carlsson avgjorde senast mot Sirius - avgör han nu igen?
Foto: Christoffer Andersson
Superligan

Fagerhult jagar första trepoängaren: "En måstematch"

ANNONS

Kommer säsongens första seger i kväll hemma mot Sirius? "Annars blir det tufft för oss".

Fjorton matcher in i Superligan väntar Fagerhult Habo fortfarande på första trepoängaren. Kommer den i kväll mot Sirius? 

– Det är inget snack om att det är en måstematch och tänker vi oss att vara kvar i den här serien även nästa säsong måste vi vinna den här typen av matcher, annars blir det tufft för oss, säger Tim Andersson-Carlsson till Innebandymagazinet inför mötet med Sirius på fredagskvällen. 

– De från en stark vinst och har fått tillbaka en del rutinerade spelare - samtidigt som de har revansch att utkräva på oss. Det kommer att bli jämnt, förutspår skyttekungen, som efter tre nya mål mot Kalmarsund tidigare i veckan befäste sin ledning i skytteligan. 

– Jag skjuter mycket och kommer till bra lägen. Fortsätter jag göra det vet jag att jag kommer att producera. Men jag tänker inte på poängligor och skytteligor - det handlar bara om att laget ska hålla sig kvar.

Vad talar för att ni fixar kontraktet? 

– Vi har ett spelsystem som gör att vi kommer att vara bättre ju längre säsongen går. Alla vet att vi har en offensiv som är jobbig att möta och kan vi bara städa bort försvarsmisstagen som vi bjuder på i match efter match kommer första trepoängaren snart att komma. Det är inget panikläge i truppen. 


Är det några detaljer eller specifika spelare i Sirius som ni måste hålla ett extra öga på? 

– De är duktiga med bollen och spelare som Billy Nilsson och Alvinder (Joakim) kan hitta på lite vad som helst. Samtidigt pratar vi väldigt sällan om enskilda spelare. Det är upp till oss att vara tillräckligt noggranna mot dem, säger 19-åringen, som ådrog sig en hjärnskakning och en bruten näsa mot Höllviken innan juluppehållet. 

– Jag snubblade på mig själv och ramlade med huvudet före på en spelare i deras lag. Det blev två veckors vila under jul- och nyår. Men det är lugnt nu och jag är redo. 

Matchrapporter: Fiaskosäsong för Partille – som åker ur serien Fagerhult Habo får sikta på kval trots seger mot Fristad Fagerhult Habo vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Lund Elit Fiaskosäsong för Lillån IBK – som åker ur serien Dålig första period sänkte Fagerhult Habo

Den här artikeln handlar om: