Dalen-Sirius 17.00
Foto: Per Wiklund
Superligan

Kaptenen om Dalens mycket speciella säsong

ANNONS

Har det funnits något mer skadeförföljt lag i herrans SSL än årets upplaga av IBK Dalen?

Säsongen 20/21 har varit minst sagt väldigt speciell med Corona-pandemin och allt som följt med i dess fotspår med spel inför tomma läktare och inlånade spelare till höger och vänster.

- Det har såklart varit väldigt speciellt och jag kan konstatera att det inte är lika roligt att spela utan publik. Det blir extra kännbart när man spelar på hemmaplan, men det känns även när man spelar på bortaplan. Tyvärr är det ju så att vi har fått vänja oss att spela utan publik och vi har tillsammans i laget lyckats skapa den där känslan som krävs varje match. Vi längtar dock naturligtvis till att få spela inför publik igen, säger Dalenstjärnan Linus Holmgren till Innebandymagazinet.

Bortsett från pandemin så har även Dalen haft en väldigt speciell säsong med en skadelista som slagit rekord där man i flera matcher haft upp till 8 spelare på frånvarolistan. För att kunna ställa ett lag på banan så har Dalen lånat in spelare både från Tjeckien och Schweiz samt lånat in spelare både från det egna Herr1an-laget samt från andra lag i närområdet.

- Ja det får man lov att säga att det har varit speciellt och det är tråkigt att ha så många lagkompisar på skadelistan. Samtidigt är jag väldigt stolt över vårt lag för sättet vi har tagit oss an utmaningen och över alla spelare som fått komma in från olika lag och länder under olika långa tidsperioder. Vi har exempelvis haft några tjecker samt en schweizare som acklimatiserat sig väldigt snabbt och bidragit till laget. Jag tycker att det visar att vår styrka är den lagmoral vi har.

Holmgren själv har varit uppsatt på skadelistan på grund av en skadad tå men är tillbaka i spel igen dock inte helt hundraprocentig.

- Det är bättre! Jag fick några mirakulösa rehabövningar, som verkligen har hjälpt och nu känns det främst som en ytlig smärta.

 

Trots allt manfall så har Dalen inte visat på planen att man saknat massor av nyckelspelare varje match utan man har bitit ihop och presterat långt över vad man kan förvänta sig egentligen med tanke på omständigheterna. I halvtid så parkerar Dalen på en femte plats i tabellen.

- Som helhet är jag nöjd över lagets prestation under den första halvan. Vi hade en lite haltande start där det gick upp och ner mellan matcherna, men efter det har vi fått ett bra stäm i spelsystemet. Jag tror att vi kan förbättra ytterligare några nivåer och om vi får tillbaka några från skadelistan, som till exempel Kung Ketil, finns det god chans till en ännu bättre andra halva.

Efter att ha drabbats av Corona i truppen så har Dalen tvingats skjuta upp ett par matcher och man har även inte kunnat träna tillsammans. Så formen inför dagens möte med Sirius är lite sisådär.

- Det har varit en annorlunda uppladdning i och med att vi har haft covid-smitta i laget. Vi har fått träna på egen hand och Sirius är ett lag som vi historiskt sett har haft problem med. Men förhoppningsvis har vi behållit flåset och är redo för en tuff fight.

Matchrapporter: IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 IBK Dalens seger spiken i kistan för Tyresö Trollbäcken – som åker ur serien Skälby vann klart borta mot Sirius Stort jubel när IBK Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Sundsvall FBC Djurgården segrare hemma mot Sirius

FAKTA

Mest använda spelare under första halvan

  • Dalen 33
  • Thorengruppen 28
  • Växjö 28
  • Sirius 27
  • Fagerhult 27
  • Helsingborg 25
  • Kalmarsund 24
  • Höllviken 23
  • Pixbo 23
  • Storvreta 23
  • Falun 22
  • Mullsjö 22
  • Jönköping 21
  • Linköping 20
Den här artikeln handlar om: