Extra
Foto: Bosse Grängsjö
Superligan

Skadesmällen: Succéspelaren kan missa resten av säsongen

ANNONS

Tränaren: "Vi hoppas att andra kan fylla hennes skor nu".

Sirius finska nyförvärv, Mia Vallenius, har gått från klarhet till klarhet under sin första SSL-säsong. Backen, som har meriter från det finländska landslaget, har varit en av säsongens största positiva överraskningar i hela ligan och bidragit med 13 poäng från sin backplats. 

Nu ser Sirius ut att få klara sig utan succéspelaren under längre period efter att 23-åringen skadat hälsenan under ett träningspass tidigare i veckan. 

För SportExpressen berättar lagets tränare, Marko Palosaari om skadan på nyckelspelaren:

– Hon kände sig jättepigg inför passet så det var väldigt överraskande att det hände. 

Han fortsätter: 

Det är bara två dagar sedan det hände, men vi drar i alla trådar för att hon ska få bra hjälp nu. Men det är klart att det är en längre skada. 

– Mia har varit en toppspelare under hösten så det är klart att det här är ett stort avbräck. Det är väldigt tråkigt för laget och framför allt för henne. Vi hoppas att andra kan fylla hennes skor nu.  

Sirius sportchef Sara Orebrand säger följande om Vallenius skada till klubbens Facebooksida. 

– Såklart ett gigantiskt avbräck då hon varit en av seriens bästa spelare sen vi startade. Jag lider med Mia på samma sätt som jag gör med andra spelare som åker på en skada som kräver en lång rehab. Det suger rent ut sagt, självklart för oss som lag men framförallt för spelarna som drabbas av långtidsskador. För oss som lag så handlar det om att fortsätta på den resan vi har startat, att vi gör saker som ett lag och nu får någon annan kliva fram och ta Mias roll på planen. Men hon är fortfarande en spelare som kommer bidra med enormt genom hennes personlighet och erfarenhet

I kväll ställs Sirius borta mot tabellåttan Rönnby. 


Matchrapporter: Åkersberga IBF vann med 4-3 borta mot Sirius Täby höll nollan och tog stark seger mot Sirius Efterlängtad seger för Sirius – bröt förlustsviten mot Warberg IBF Falun säkrade hemmaseger mot Sirius Endres seger spiken i kistan för Sirius – som åker ur serien

Den här artikeln handlar om: