Foto: Tomas Brandt Wangel
Superligan

SSL-spelare anmäld till Juridiska Nämnden

ANNONS

Det gick hett till i Umeåderbyt mellan Dalen och Team Thorengruppen och nu har en spelare blivit anmäld till JN.

Det var i slutet av första perioden som Dalens Anton Ahlbäck tacklade Thorengruppens Tobias Bergfors så hårt att han flög i backen och blev liggandes ett tag. Bergfors kunde dock ta sig av planen för egen maskin efter att lagets medicinska team tittat till honom. Incidenten rapporterades till videogranskningsgruppen som valde att anmäla Ahlbäck till Juridiska Nämnden. 

- Videogruppen(VG) bedömer i den aktuella situationen att Ahlbäck har utfört handlingen medvetet. Ahlbäck har under hela situationen möjlighet att ta ett annat val för att minska risken till skada då han även har med sig viss fart in i tacklingen. Ahlbäck löper in i situationen från en vinkel där motståndaren har liten möjlighet att försvara sig själv. Därav får det anses föreligga en förhöjd skaderisk. VG anser därför att händelsen borde renderat i UM3 varvid situationen anmäls till JN. 


TV: "Helt egen nivå - han är definitivt landslagsmässig"

Omgångens sexa - helgens bästa spelare i SSL.



 

 

Matchrapporter: Linköping starkast – efter två sena mål mot Thorengruppen IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 Pixbo tog revansch – 8-6 mot Thorengruppen IBK Dalens seger spiken i kistan för Tyresö Trollbäcken – som åker ur serien Växjö vann klart borta mot Thorengruppen

Den här artikeln handlar om: