Foto: Anders Andersson och Philip Alfredsson
Allsvenskan södra

Lämnade Karlstad för Schweiz - nu ryktas forwarden vara på väg tillbaka

ANNONS

Inte aktuellt med ett korttidslån: "För bara en eller ett par matcher känns det inte så intressant"

Förra veckan kom beskedet att den schweiziska innebandyn pausas - mest troligt året ut. 

Sedan dess har flera spelare från de schweiziska ligorna anslutit till Sverige. Och under tisdagen blev Zug:s André Andersson klar för gamla klubben, Växjö, på ett korttidslån. 

Nu kan ytterligare utlandsproffs vara på väg tillbaka till Sverige och enligt uppgifter till Värmlands Folkblad är Anton Vestlund aktuell för en comeback hos serietvåan i allsvenskan södra, Karlstad.

– Just nu är han i Schweiz men vi har en kontakt med honom. Det hänger på hur det utvecklar sig i Schweiz och hur länge ligan är stängd. Nu har de pausat december ut och blir det fortsatt uppehåll är jag ganska övertygad om att han är sugen på att spela och då är det förhoppningsvis aktuellt att det sker hos oss. Samtidigt behöver hans klubb vilja låna ut honom också, säger Karlstads sportchef, Dan Lundqvist, som betonar att en övergång bara är intressant om ligan stänger ner för en längre period. 

– Det är många saker att ta hänsyn till. Vi har ett välfungerande lag och det är klart att Anton skulle passa bra i laget, men för bara en eller ett par matcher känns det inte så intressant. Vi har jobbat hårt för att få fler formationer att leverera och nu händer det i varje match, det tar ett tag innan det sätter sig med nya spelare, säger han till VF. 

Anton Vestlund skadade sig oturligt i en cykelolycka precis innan säsongsstarten och har inte spelat hunnit debutera i seriesammanhang för sin klubb Alligator Malans. 



TV: "Helt egen nivå - han är definitivt landslagsmässig"

Omgångens sexa - helgens bästa spelare i SSL.



 

 

Matchrapporter: Kalmarsunds seger spiken i kistan för Karlstad – som åker ur serien IBF Falun vinnare mot Karlstad – avgjorde i förlängningen Karlstad segrare hemma mot Nykvarns IF Karlstad avgjorde i förlängningen mot JIK Karlstad vann trots uppryckning av Mullsjö

Den här artikeln handlar om: