SSL-onsdagen
Foto: Jimmy Palm och Privat
Superligan

Två SSL-matcher - en bruten näsa och en utslagen tand

ANNONS

Debutmatchen slutade på akuten och med opererad näsa, andra matchen slutade hos tandläkaren med utslagen tand. Vad kommer att hända ikväll?

23-årige Jesper Bromander har haft en minst sagt tuff debutsäsong i SSL så här långt. I premiären blev först tacklad så att han flög i backen, en incident som gav Otto Weidman två matchers avstängning. Efter att ha blivit kollad av Fagerhults medicinska team fick han spela igen i nästa period och då dröjde det inte lång tid innan han fick en armbåge på näsan och bröt näsbenet.

I helgen var han tillbaka i spel igen efter en näsoperation och mot Thorengruppen kom han in i tredje perioden iklädd ett specialskydd.

- Det kändes bra att få vara tillbaka och träna och spela match igen, har längtat och gick helt okey med skyddet och kommer nog ha det framöver ett tag, säger Bromander till Innebandymagazinet.

Fagerhult tog sina första två poäng i SSL efter en helt otroligt svängig match som slutade 11-10 i förlängning och där Fagerhult fick jaga ikapp i hela matchen.  

- Det kändes helt fantastiskt att få vara en del av vår första vinst någonsin och det var skönt att få spräcka nollan i tabellen.

Men i sudden saknades Bromander på planen för då hade han redan fått bryta även sin andra SSL-match efter att han fått en klubba i munnen och slagit ut en tand. Precis som premiären slutade på akuten så slutade denna match med ett tandläkarbesök och en ihoplimmad tand.

- Mår förhållandes vis bra, men har varit lite turer med näsan framåt tillbaka som jag får ta tag med i framtiden. Sedan känner jag att fysiken och tempot är helt okej.

Med tanke på dina två första matcher i SSL, vågar du testa en tredje gång ikväll mot Helsingborg?

- Självklart gör jag det, dessa olyckor kommer inte hindra mig utan jag kommer att köra på men hoppas att kunna undvika fler sådana här incidenter nu.

Inte för att Jinxa något men nu kan det väl inte finnas flera skador och flera specialist vårdinrättningar att besöka efter en match?

- Haha, kanske ska vara den där hjärnskakning jag klarade mig ifrån vid första smällen, skämt åsido jag är väl en spelare som är orädd och går in i många dueller och då händer det att jag råkar ut för vissa incidenter ibland.

Så Bromander kommer finnas med mot Helsingborg i kväll och nu håller hela Innebandy-Sverige tummarna för att det inte ska bli hattrick i avbrutna matcher och ett nytt sjukhusbesök.

- Det ska bli kul med match igen, och vi är laddade, det kommer bli tuff match mot ett bra Helsingborg, men vi är väldigt sugna på att ta tre poäng och vi kommer göra vårt yttersta för att lyckas.



TV: Omgångens sexa - "Som fritidsledaren på rasten - han är störst, bäst och han vet det"

Bästa spelarna i senaste omgången av SSL Herr är utsedda!

Matchrapporter: Fiaskosäsong för Partille – som åker ur serien Mullsjö vann trots uppryckning av FCH Fagerhult Habo får sikta på kval trots seger mot Fristad Svårstoppade FCH fortsätter vinna – 5-4 mot Hagunda Formstarka FCH tog ny seger mot Linköping

Den här artikeln handlar om: