Västerås IBS vann mot IBF Linköping

Underläge i tredje perioden – då vände Västerås IBS och vann

Bortalaget IBF Linköping hade greppet inför tredje perioden och ledde med 4–3 i Allsvenskan västra dam i innebandy. Men Västerås IBS vände på matchen och vann till slut med 8–5.

Elin Lindberg gjorde två mål, övriga mål för hemmalaget gjordes av Elsa Engström, Felicia Forngren, Filippa Harrysson, Jonna Nilsson, Matilda Söderlund och Nellie Wiberg, målen för IBF Linköping gjordes av Evelina Nydén 3, Johanna Jonsson och Josefine Nilsson.

IBF Linköping har startat svagt och är helt utan poäng efter fem spelade matcher. Västerås IBS har nio poäng.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 1 november. Då möter Västerås IBS Katrineholm i Duveholmshallen 14.45. IBF Linköping tar sig an Hagfors hemma 12.30.

Matchrapporter: Västerås IBS vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Telge SIBK Klart nu: Västerås IBS åker ur serien efter ny förlust Lisa Söderlund tvåmålsskytt för Västerås IBS i segern mot GS 86 Gry Norstedt gjorde två mål för Västerås IBS i segern mot Bergs IK Berglund och Lilja bakom Katrineholms vändning mot Västerås IBS