Foto: Joel Olofsson
SSL (Herr)

Helsingborg presenterar nyförvärv: ''Hämtar tre spelare från lokalkonkurrenten''

ANNONS

Bli expert på alla värvningar i Innebandymagazinets nyförvärvskoll under sommaren. Näst ut på tur är Helsingborg.

Årets Silly Season är inte över, men många lag börjar bli färdigvärvade redan nu - och vad passar då bättre än att få stenkoll på alla värvningar som gjorts? Innebandymagazinets redaktörer kommer gå igenom samtliga nyförvärv i SSL Dam och Herr och dela med sig av sina tankar om dem - samt ge betyg. 

  • Tre spelare från lokalkonkurrenten
  • Oväntad övergång
  • Guldkorn

Axel Lindkvist

Född: 2002
Position: Back
Kommer från: Höllvikens IBF, Allsvenskan 
Statistik 2023/24: 15 poäng (4+11) på 21 matcher
Innebandymagazinets betyg:

Helsingborg utnyttjar lokalkonkurrenten Höllvikens nedflyttning och värvar tre spelare från klubben. Tabelltian i SSL från fjolåret har bland andra gjort klart med Axel Lindkvist, en back som under förra säsongen producerade 15 poäng på 21 matcher för den allsvenska klubben. 

Just backar har Helsingborg varit i behov av sedan Nicklas Lidholm och Jonathan Skoglösa tackade för sig. Backsidan känns aningen tunn inför den kommande säsongen och Lindkvist kan mycket väl ta en plats på två femmor. Det här blir den första gången som 22-åringen lämnar moderklubben Höllviken under sin karriär. 

Isac Olsson Ferm

Född: 2005
Position: Forward
Kommer från: Höllvikens IBF, Allsvenskan
Statistik 2023/24: 31 poäng (23+8) på 22 matcher
Innebandymagazinets betyg:

Nästa spelare att byta Höllviken mot Helsingborg är Isaac Olsson Ferm. Forwarden som redan i ung ålder gjort stora avtryck. Talangen är ett väldigt spännande nyförvärv och kan redan under kommande säsong slåss om en ordinarie plats i SSL. Olsson Ferm är född -05 och tar nästa stora steg i karriären när han ansluter till Helsingborg. 

FCH har, i och med sin satsning på unga talanger från närområdet, utvecklat unga lovande spelare tidigare och 19-åringen kommer därför till en bra plats. Olsson Ferm kommer utgå som högerforward, där han bland annat konkurrerar med Simon Svensson och det tjeckiska nyförvärvet Jakub Kopecký. Oxieprodukten har en spelstil som gynnar honom för att snabbt växa in i tempot i SSL. 

Emil Brixager

Född: 1998
Position: Målvakt
Kommer från: Höllvikens IBF, Allsvenskan
Statistik 2023/24: 78,4% i räddningsprocent (126 insläppta mål på 583 skott)
Innebandymagazinets betyg:

Allsvenskans näst bästa målvakt förra säsongen byter klubb. Det är den danska landslagsmålvakten Emil Brixager som byter Höllviken mot Helsingborg. Förra säsongens målvakt i FCH, Mattias Qvarfordt, har lämnat och nyförvärvet kommer därmed lägligt. 

Den 25-årige målvakten tar klivet över och förväntas bli Helsingborgs nya etta mellan stolparna. Brixager har gjort 29 landskamper för Danmark och blir i och med flytten till SSL än mer given i det danska landslaget. Målvakten berättar i sin presentation att drömmen om att spela i SSL alltid funnits. 

– Drömmen att spela på högsta nivå har alltid funnits där och när Helsingborg kom in i bilden var det en perfekt match, säger Brixager till klubbens hemsida

Pär Forsman

Född: 1996
Position: Back/Center
Kommer från: IBK Dalen, Allsvenskan
Statistik 2023/24: 16 poäng (8+8) på 18 matcher
Innebandymagazinets betyg:

Att Pär Forsman skulle lämna Dalen trodde man aldrig. Speciellt inte efter att ha varit med och fört tillbaka klubben till SSL i våras. Forsman gjorde 172 matcher för Dalen i SSL, utspritt över sex säsonger. Det råder inga tvivel om att Helsingborg får en erfaren och skicklig spelare till sig. 

28-åringen kan användas på flera positioner och är först och främst en rollspelare. Något som FCH är i stort behov av efter det tomrum som den tidigare storspelaren Linus Nordgren lämnat efter sig. Forsman är ett perfekt tillskott för den här klubben, som tar nya tag i hopp om att högre mark i SSL. 

Det här är den tredje gången på tre år som Helsingborg värvar en spelare från Dalen. Tidigare har även Niclas Brohlin-Ljung och Christoffer Andersson, som bägge finns med i den nuvarande truppen, gjort samma flytt. 

Jakub Kopecký

Född: 1998
Position: Forward
Kommer från: Liberec, Tjeckien
Statistik 2023/24: 42 poäng (25+17) på 26 matcher
Innebandymagazinets betyg:

Frågan är om Helsingborg har hittat ett riktigt guldkorn i forwarden Jakub Kopecký. Tjecken, som har sju säsonger i den tjeckiska superligan i bagaget, producerade 42 poäng under förra säsongen. Det är framförallt skottet som sticker ut i verktygslådan som Kopecký tar med sig till äventyret i SSL. 

Helsingborg fortsätter härmed att värva tjeckiskt, genom åren har även Patrik Suchánek och Daniel Sebek tillhört FCH. Skåneklubben kan komma att testa nyförvärvet tillsammans med Fredi Petersson och Christoffer Andersson kommande säsong. En offensiv trio som mycket väl kan fungera bra tillsammans. 


Får stjärnan ett samtal från AIK efter den här intervjun?

Växjös stjärnforward Samuel Folkesson Algman om bästa säsongen hittills i SSL, och att gå in på sista året på kontraktet.

Matchrapporter: IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 IBK Dalens seger spiken i kistan för Tyresö Trollbäcken – som åker ur serien Stort jubel när IBK Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Sundsvall FBC Skälby kunde inte stoppa IBK Dalens segertåg IBK Dalens fina svit håller i sig efter 7-2 mot Djurgården

Den här artikeln handlar om: