Foto: Joel Olofsson
SSL (Herr)

Nykomlingen aktiv under silly season: ''Halvorsen ersätter Vonk''

ANNONS

Bli expert på alla värvningar i Innebandymagazinets nyförvärvskoll under sommaren. Näst ut på tur är Warberg.

Årets Silly Season är inte över, men många lag börjar bli färdigvärvade redan nu - och vad passar då bättre än att få stenkoll på alla värvningar som gjorts? Innebandymagazinets redaktörer kommer gå igenom samtliga nyförvärv i SSL Dam och Herr och dela med sig av sina tankar om dem - samt ge betyg. 

  • Fostrad i grannklubben
  • Norsk landslagsmålvakt
  • Högintressant comeback

Oskar Petersson

Född: 2005
Position: Center
Kommer från: RIG Umeå, Allsvenskan
Statistik 2023/24: 9 poäng (5+4) på 22 matcher
Innebandymagazinets betyg:

Warberg är tillbaka i SSL. Storklubben har presenterat ett gäng värvningar inför återkomsten och den första kom från RIG Umeå. Oskar Petersson har tillägnat sina tre senaste år i den allsvenska klubben men flyttar nu hem till Varberg igen. Under tiden i Umeå vann Petersson två SM-guld, där det senaste sticker ut mest. 

19-åringen är fostrad i Träslövsläge, vilket innebär att han under sina unga år följt grannklubben Warberg på nära håll. Petersson lämnade Trävslövsläge för RIG Umeå inför säsongen 202½2. Centern har tränat med Warberg så fort det har funnits tillfälle under de senaste säsongerna, vilket har inneburit nära kontakt med klubben och tränare Johan Astbrant. 

Möjligheterna till spel redan under den första säsongen i SSL är stora. Petersson har sina främsta egenskaper i passningsspelet. 

Nicholay Halvorsen

Född: 2000
Position: Målvakt
Kommer från: Tunet, Norge
Statistik 2023/24: 
Innebandymagazinets betyg:

Ännu en ny målvakt i SSL inför kommande säsong. Warberg säkrar Halvorsen från det norska mästarlaget Tunet. Landslagsmålvakten har representerat Norge i två stycken VM-turneringar och är en het kandidat till att vakta kassen i det norska landslaget som beger sig till VM i Malmö under december månad. 

Warberg har, sedan Arvid Vonk berättade att han skall lämna klubben, varit på jakt efter en ersättare. Nu är ersättaren hittad. Halvorsen har sedan tidigare varit på väg till Sverige och SSL, men tiden har inte varit rätt förens nu, berättar 23-åringen till Warbergs hemsida

William Nordin

Född: 2005
Position: Back
Kommer från: RIG Umeå, Allsvenskan 
Statistik 2023/24: 9 poäng (5+4) på 14 matcher
Innebandymagazinets betyg:

Nästa RIG-elev att lämna Umeå för Varberg är William Nordin. Backen, som har tre fina säsonger bakom sig på RIG Umeå, flyttar nu från hemstaden för att representera Warberg i SSL. Nordin kommer till sin nya klubb med  U19-landslagsmeriter och ett SM-guld i JAS. 

Det här blir ett stort men helt rätt steg för den tidigare lagkaptenen i RIG Umeå. Han kan och förväntas ta en startplats i Warberg redan till premiärmatchen mot Jönköping den 21 september. Warbergspubliken kommer få ta del av en back vars offensiva egenskaper sticker ut från sin backplats.

Lucas Dahlström

Född: 2002
Position: Forward
Kommer från: Lindås, Herr1an
Statistik 2023/24: 43 poäng (29+14) på 21 matcher
Innebandymagazinets betyg:

Dahlström kommer från en lyckad säsong med Lindås i Herr1an, där han var lagets bäste poängplockare. Forwarden har en bakgrund med spel i Pixbo och SSL. Det här är det första nyförvärvet till Warberg som varit på den här nivån tidigare. Det skall dock tilläggas att 21-åringen inte har någon större rutin. 

Den polske landslagsforwarden bytte Pixbo mot Lindås för att öka speltiden. Målet blev lyckat och nu har Dahlström förstärkt självförtroendet inför flytten till Varberg. SSL-klubben har höga förväntningar på forwarden och tror att utvecklingen kan fortsätta i rätt riktning hos nykomlingen. 

Mölndalsfostrade Dahlström konkurrerar med två andra unga förmågor kommande säsong. Det är främst Filip Erheden och Filip Holmer som utgår från Dahlströms position. Warberg har ett stort hål att fylla efter att Joel Birgersson lämnat klubben.  

Viktor Olofsson

Född: 2005
Position: Forward
Kommer från: Varla IBK, Herr1an
Statistik 2023/24: 24 poäng (14+10) på 21 matcher
Innebandymagazinets betyg:

Warberg plockar in en skarpskytt i form av Viktor Olofsson. Vänsterforwarden kombinerade spel med Varla i Herr1an och Pixbo i JAS under fjolåret, som sammanfattades i en guldfest. Olofsson var en bidragande faktor i att Pixbo vann guld i JAS och poängskörden (16+3) under sina sex matcher är minst sagt imponerande. 

Olofsson, född -05, stärker Warberg och deras offensiva uppsättning. Nyförvärvet har möjligheten att slå sig in på tre femmor redan under sin debutsäsong. Frågan är om det här räcker för Warberg, som hade varit i behov av lite rutin och spets på den här nivån. 

Olle Jonsson

Född: 2000
Position: Målvakt
Kommer från: Lillån IBK, Allsvenskan
Statistik 2023/24: 76,64 i räddningsprocent (125 insläppta mål på 535 skott)
Innebandymagazinets betyg:

Målvaktspositionen i Warberg är spikad. Målvaktsduon är ny och består av Nicholay Halvorsen, från Tunet, och Olle Jonsson, från förra säsongens seriekonkurrent Lillån. Jonsson är en allsvenskt toppmålvakt som efter två säsonger i Lillån nu tar steget upp till Warberg och SSL. 

Warberg imponerades av 23-åringen i bägge mötena under fjolåret. Ögonen öppnades därför och när Warberg gav sig ut på målvaktsjakt var Jonsson ett namn som kom upp direkt. Den storväxte målvakten bildar, tillsammans med Halvorsen, en trygg och stark målvaktsuppsättning i nykomlingen kommande säsong. 

Johan Dahlqvist

Född: 1995
Position: Back
Kommer från: Comeback
Statistik 2023/24: -
Innebandymagazinets betyg:

Johan Dahlqvist gör en oväntad comeback i Warberg. Sedan backen lämnade klubben efter kvalförlusten mot Hagunda för ungefär tre år sedan har innebandyn fått stå i skymundan. Dahlqvist har gjort ett par matcher i Herr1an-klubben Fristad sedan dess, men har annars varit borta från sporten.   

29-åringen har potential att vara en av lagets främsta backar kommande säsong. Johan Astbrant, tränare Warberg, har försökt värva Dahlqvist till Linköping en gång i tiden och därefter, sedan han kom till storklubben i Halland, legat på backen om en comeback. Nu blir det tredje gången gillt - då ‘’Dala'' finns med i Warbergs trupp kommande säsong. 


Får stjärnan ett samtal från AIK efter den här intervjun?

Växjös stjärnforward Samuel Folkesson Algman om bästa säsongen hittills i SSL, och att gå in på sista året på kontraktet.

Matchrapporter: Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust Tre klara poäng för Warberg mot Nilsby FBC Lerum bröt Warbergs segersvit Warberg upp i serieledning efter seger i toppmötet med Hovslätt Fiaskosäsong för Kalmarsund – som åker ur serien

Den här artikeln handlar om: