#ibsilly-nytt
Foto: Bosse Grängsjö och Per Wiklund
#ibsilly

Finsk U19-spelare klar för SSL och Philippa Blom har bestämt sig

ANNONS

Under måndagen presenterades två stora sillynyheter från SSL Dam.

Den rosa familjen hade en bra måndag. Först förlängde Falun med sin tredje bästa poängplockare från årets säsong. Philippa Bloms framtid har varit osäker men igår blev det klart att hon skrev på ett nytt tvåårskontrakt med dalalaget. 23-åringen stod för 31 poäng under sin första säsong i Falutröjan vilket räckte till en 24:e plats i poängligan.    

– Philippa som blev intagen inför förra säsongen som en av de stora nyförvärven har valt att skriva på ytterligare 2 år med IBF Falun, skriver klubben på sina sociala medier

Men Falun var inte klar där med sina sillynyheter utan man presenterade även ett nyförvärv, lagets andra inför kommande säsong. En finsk spelare vid namn Matilda Rytkonen som är född 2004. Rytkonen har spelat 8 landskamper för det finska U19-landslaget och snittade senaste säsongen en poäng per match i finska högstaligan för EräViikingit.

– Matilda kommer senaste ifrån finska högstaligan där hon spelade i Eräviikingit och har meriter från spel i finska U-19 landslaget! Matilda är ett viktigt tillskott till årets lagbygge, skriver klubben på sina sociala medier

 

IBF Falun

Klara in:

Elin Dominicus, back (RIG Umeå)

Hampus Eriksson Röhnisch, tränare (Falun Utveckling)

Matilda Rytkönen, forward (EräViikingit)

Klara ut:

Emma Lundmark, back

Emelie Björklund, forward (slutar)

Lovisa Åström, back

Moa Jakobsson, forward (tar en paus)

Nowa Veteläinen Lindgren, forward (Mora)

Izabel Carpenter, back (Telge)

Lisa Svarfvar, forward (Kalmarsund)

Eric Björk, tränare (Faluns herrlag, assisterande)


Jaromir Jagr testar innebandy

En av världens bästa hockeyspelare genom tiderna kör prickskytte i innebandy.

Matchrapporter: Rönnby IBK lyckades bärga segern mot IBF Falun Slagläge för Rönnby IBK efter ny seger Rönnby IBK vann mot IBF Falun i första matchen Revansch och tre poäng för Endre Isabel Balzano i målform när Åkersberga IBF vann mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: