Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Han är Warbergs sjunde nyförvärv

ANNONS

Warbergs förre kapten Johan Dahlqvist gör comeback efter att ha avslutat elitkarriären 2021.

SSL-nykomlingarna Warberg har gjort klart med sitt sjunde nyförvärv inför comebacken i SSL. Det är även en combackande spelare som kommer tillbaka efter att han avslutade sin elitkarriär 2021.  

Warbergs sjunde nyförvärv är ingen mindre än Johan Dahlqvist som gör comeback i SSL. Han spelade för Warberg i fyra säsonger mellan 2017 och 2021 och hann då med att spela upp laget till SSL, spela i SSL och åka ur SSL. 

– Det känns såklart väldigt spännande och inspirerande på samma gång. Jag är också väldigt stolt över att få möjligheten att tillhöra denna fantastiska klubb igen! Det är svårt att sätta fingret på exakt vad det är som har fått mig att tänka om, men den största faktorn är väl att jag inte känner mig klar med innebandyn och vill ge den ytterligare en ordentlig chans, och att få göra det med just Warberg gör mig väldigt glad, säger Dahlqvist till lagets hemsida

Dahlqvist var kapten under sin sista tid i Warberg och den offensiva backen stod för 67 poäng på 87 matcher i SSL och allsvenskan. Efter beslutet att lämna Warberg har Dahlqvist spelat nio matcher i herrettan med Fristad men han spelade ingenting den nyss avslutade säsongen.

– Först och främst är jag väldigt glad över att ”Dala” vill hoppa på tåget igen. Jag har försökt ett par gånger tidigare men fått nej, så detta blir väl tredje gången gillt kan man säga. Allt som oftast när man rekryterar en spelare så handlar det om timing, och i detta fall så låg det rätt både för honom och för oss. När Johan var i Warberg och SSL senast så var han i mitt tycke en av ligans mest intressanta backar och någon jag själv hade på tapeten att försöka plocka till Linköping. När jag sen kom till Warberg så gjorde jag en ganska grundlig analys av såväl individer som laget och rent statistiskt på de faktorer jag anser viktiga låg Johan i absoluta toppen. Vi kommer ha tålamod och respekt för att han varit borta från innebandyn ett tag, men kan han komma upp i samma nivå som tidigare så är det ett starkt nyförvärv för oss. Han ska kunna vara en motor i sin formation som driver på och vinner mycket dueller. Rent rollmässigt är han användbar främst som libero eller halvback i vårt sätt att spela och kommer att stärka upp vår låga trea, men jag tror det viktigaste som alltid blir att hamna i rätt omgivning för att få ut så mycket som möjligt av varje spelares egenskaper snarare än var på planen de spelar, säger manager Johan Astbrant.  

 

Warberg IC

Nyförvärv

Viktor Olofsson, forward (Varla IBK)

Oskar Petersson, center (RIG Umeå)

Nicholay Halvorsen, målvakt (Tunet)

William Nordin, back (RIG Umeå)

Olle Jonsson, målvakt (Lillån)

Lucas Dahlström, forward (Lindås)

Johan Dahlqvist, back (comeback)

Förluster

Rikard Eriksson, center/forward (slutar)

Arvid Vonk, målvakt (slutar)

Edwin Körberg, forward

Isak Ehrinton, back (Lerum)

Oskar Winbo, målvakt 

Joel Birgersson, forward (slutar)


Highlights: Här vinner Sverige guld i U19-VM

Slog värdnationen Finland i finalen med 4-2.

Matchrapporter: Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust Tre klara poäng för Warberg mot Nilsby FBC Lerum bröt Warbergs segersvit Warberg upp i serieledning efter seger i toppmötet med Hovslätt Fiaskosäsong för Kalmarsund – som åker ur serien

Den här artikeln handlar om: