Foto: Per Wiklund
SSL (Dam)

Faluikonen om sitt beslut: "Fick inte ut allt jag ville"

ANNONS

Under den gångna helgen blev det klart att Falun förlänger med fanbäraren Tone Einstulen.

I ett inlägg går man ut med att man skrivit kontrakt över nästa säsong och det blir Einstulens sjunde raka säsong i klubben och fjortonde totalt. Einstulen själv säger att anledningen till beslutet att förlänga grundar sig i att hon har mer att ge.  

– För det första så trivs jag väldigt bra med laget och föreningen, sen för egen del så känner jag att jag har mer att ge, säger Tone Einstulen till Innebandymagazinet. 

Hon fortsätter sedan och förklarar att hon inte var nöjd med hur den precis avslutade säsongen tog slut för hennes del. 

– Förra säsongen fick ett tråkigt slut, jag fick en stressfraktur och missade halva säsongen. Så jag känner att jag inte fick ut allt jag ville. Jag känner mig motiverad att köra på en till säsong, säger Einstulen. 

Tone gjorde sin debut i Falun säsongen 07/08 och har under två sejourer gjort totalt 13 säsonger i klubben. Efter så många säsonger har både klubben och staden Falun en speciell betydelse för Einstulen. 

– Som sagt jag trivs väldigt bra i laget och föreningen, och i Falun som stad såklart. Det var någonstans här allt började i min elitkarriär. Jag vet inte riktigt men det är nog bara en trygghet, jag trivs väldigt bra, säger Einstulen.

 

Hon har också hunnit med ett äventyr i KAIS Mora där det blev totalt 4 säsonger mellan 2014 och 2018. Då blev det fyra raka SM-finaler och ett SM-guld. Och det är just de stora ögonblicken som hon tagit med sig från sin tid i klubben. 

– Jag utvecklades otroligt mycket där, både på planen och utanför såklart. Jag fick spela med otroligt bra spelare, det var ju den tiden. Man fick också vara med och spela stora matcher så det är klart att jag tagit med mig väldigt mycket därifrån, säger Einstulen. 

Efter fyra säsonger kände Einstulen att hon var redo för ett nytt äventyr och såg chansen att ta Falun, som då spelade i allsvenskan, tillbaka till finrummet och SSL. 

– För det första så satt jag och pendlade från Falun till Mora i fyra säsonger. Jag kände också någonstans då att jag ville vara med i satsningen från allsvenskan med Falun och ta dem tillbaka till SSL. Den möjligheten kom också lägligt då jag kände mig nöjd i Mora efter fyra säsonger. Jag ville prova något nytt och då kändes det som att det var bra timing när Falun skulle satsa och gå upp i SSL, då ville jag hoppa på det, säger Einstulen. 

Nu är klubben tillbaka i SSL och man har de tre senaste säsongerna tagit sig till slutspelet. Vilket också är både klubbens och Einstulens egna målsättningar framöver. 

– Det är såklart att spela slutspel och få spela de stora matcherna och en SM-final. Sen vet vi att vägen dit är lång men det känns i alla fall som att vi är på god väg och det är dit vi vill. För egen del så vill jag såklart bidra så mycket som möjligt till att vi ska kunna göra det, säger Einstulen. 


TV: Här blir Warberg klara för SSL

Se glädjescenerna efter suddenavgörandet när Warberg besegrade Sundsvall och säkrade en plats i SSL.


Matchrapporter: Rönnby IBK lyckades bärga segern mot IBF Falun Slagläge för Rönnby IBK efter ny seger Rönnby IBK vann mot IBF Falun i första matchen Revansch och tre poäng för Endre Isabel Balzano i målform när Åkersberga IBF vann mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: