Foto: Per Wiklund
Allsvenskan (Dam)

Storfavoriternas analys av SSL-kvaltorsken

ANNONS

Skoghalls tränare Markus Linryd summerar säsongen och kvalförlusten: "Jättestolt över arbetsinsatsen"

Skoghalls IBK föll på målsnöret mot playoffmotståndet Telge SIBK som gick upp till SSL. Match tre blev en jämn tillställning där Södertäljeklubben drog det längsta strået och vann med 5-4 efter en rafflande tredje period. Skoghalls huvudtränare Markus Linryd beskriver sina tankar att förlora den tredje och avgörande matchen mot Telge. 

– Det är såklart väldigt surt när man faller så nära mållinjen som vi var. Jag tycker att om vi beskriver den tredje matchen, så gör vi en bra första period och jag tycker att vi har bra kontroll. Sen är det andra perioden som förstör för oss, där vi inte lyckas spela så konsekvent som vi vill med vårat spel där vi tappar lite grann och det blev kostsamt då. Sen i tredje perioden gör vi en bra push igen och kunde likväl ha gjort en kvittering då, då det fanns lägen. Men den andra perioden kostade för mycket för hela matchen, säger Markus Linryd till Innebandymagazinet. 

Efter att ha gått upp till en ledning med 0-2 inför andra perioden, tappade Hammaröklubben övertaget helt och Telge gick upp till en 5-2-ledningning inför tredje perioden. I tredje perioden reducerade Skoghall två gånger om och det stod 5-4 med sju minuter kvar av matchen. Men Telge höll för trycket och vann med 5-4 efter ett jättetryck av Skoghall i slutminuten. Linryd beskriver varför deras spel inte gick hela vägen för ett SSL-kontrakt. 

– Det är små marginaler som avgör matchen, då det bara är ett mål som skiljer för att vi skulle kunna ha stått på andra sidan. Men kanske Telge var lite mer effektivare än vi var, tog tillvara på deras chanser bättre än vad vi gjorde och vann lite fler kamper framför mål. Så det är nog inte fler större saker än så som avgör i slutändan. 

Skoghall tog sig till den tredje och direkt avgörande playoffmatchen efter en andra plats i seriespelet mot just Telge. Därefter playoffseger mot JIK innan de åkte ut mot Telge. Linryd beskriver vad han är mest stolt över från sitt lag under säsongen. 

– Jag är väldigt stolt över arbetsinsatsen, som alla har lagt ner. Vi hade en liten tuff period i slutet av serien, som vi lyckades vända på och lyckades vinna fler matcher så att vi kom in i en positiv väg. Jag tycker också att alla runt omkring laget har gjort jobbet fullt ut och kämpat och krigat, så det är jag väldigt nöjd över. Jag kan inte klaga på någonting där. Kanske några spelmässiga saker som vi hade behövt göra bättre, men jag är jättestolt över arbetsinsatsen som alla har lagt ner. 

Han går vidare med vad de kommer att ta med sig in till kommande säsong och hur framtiden ser ut för Skoghall. 

– Det vi tar med oss från förra säsongen är att vi  är framme i en avgörande matchserie i sista rundan och det går inte att komma så mycket närmare än så. Det klart att vi tar med oss det framåt och speciellt en känsla av revanschlust och knyta ihop det hela vägen nästa säsong. Såhär nära har vi inte varit sen vi var uppe senast (säsongen 2018/19). Sen får vi ta och analysera vad vi behöver skruva på för att vara ännu bättre, så att det räcker hela vägen. 

– Nu får Marie (Dyberg) våran sportchef bygga ihop en trupp som är minst lika stark som den var den här säsongen och gärna lite bättre. Det är väl det jobbet som blir nu, samt att vi får analysera lite från tränarsidan vad vi gjorde som vad bra och vad vi kan förbättra. 


TV: Här blir Warberg klara för SSL

Se glädjescenerna efter suddenavgörandet när Warberg besegrade Sundsvall och säkrade en plats i SSL.


Matchrapporter: Seger för Skoghall i toppmötet med Lillån IBK Klart nu: Västerås IBS åker ur serien efter ny förlust Seger för Katrineholm borta mot Skoghall Ombytta roller när Huddinge IBS besegrade Skoghall GS 86 för tuffa för Skoghall – förlust med 3-5

Den här artikeln handlar om: