Huddinge IBS vann mot Skoghall

Ombytta roller när Huddinge IBS besegrade Skoghall

På lördagen möttes Huddinge IBS och gästande Skoghall i Fleminghallen i Allsvenskan västra/södra dam. Senast lagen möttes tog Skoghall en enkel seger med 10-1, men den här gången var det Huddinge IBS som vann. Slutresultatet blev 6-2 (1-1, 2-0, 3-1).

– Vi gör en mycket stark och stabil laginsats idag! Försvarsspelet satt riktigt, riktigt bra tack vare hårt jobb och en grym inställning. Och sen smäller vi in ett gäng fina mål framåt och är ganska effektiva idag. 6 mål framåt och bara 2 bakåt mot duktiga serieledarna Skoghall är vi förstås väldigt nöjda med! Så en grymt imponerande insats av tjejerna, kommenterade Huddinge IBS:s tränare Peter Lockner.

Första perioden var jämn. Skoghall inledde bäst och tog ledningen genom Frida Swahn efter 15.19, men Huddinge IBS kvitterade genom Emelie Lindström bara en minut senare. I andra perioden var Huddinge IBS starkast och gick från 1-1 till 3-1 genom mål av Wilma Lindholm och Sofia Ericsson. Huddinge IBS hade övertaget i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 5.51 genom Wilma Lindholm, och gick upp till 5-1 innan Skoghall svarade.

Till slut blev det 6-2 till Huddinge IBS.

Emelie Lindström gjorde ett mål för Huddinge IBS och två målgivande passningar.

Med tre omgångar kvar är Huddinge IBS på fjärde plats i tabellen, medan Skoghall fortfarande leder serien, tre poäng före Telge.

I nästa match, söndag 3 mars, har Huddinge IBS Lillån IBK borta i Idrottshuset 13.00, medan Skoghall spelar hemma mot Katrineholm 14.00.

Matchrapporter: Seger för Skoghall i toppmötet med Lillån IBK Tungt besked för Bergs IK – åker ur serien Katrineholm vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Huddinge IBS Klart nu: Västerås IBS åker ur serien efter ny förlust Seger för Katrineholm borta mot Skoghall