Foto: Per Wiklund
SSL (Dam)

Rönnbys tränare lämnar: "Det kräver mycket tid"

ANNONS

Säsongen tog slut för Rönnby i femte och direkt avgörande matchen mot Pixbo. Det innebär också en avslutning för huvudtränaren Pelle Alvin.

Rönnby spelade en jämn semifinalserie mot Pixbo, där allting avgjordes i femte och sista matchen i Wallenstam Arena, där Pixbo drog det längsta strået och tog sig till final, där Umeålaget Thorengruppen väntade. 

Rönnbys tränare Pelle Alvin beskriver känslan att missa finalspelet. 

– Vi mötte ett bra Pixbo. Det var en häftig matchserie tyckte jag och jag tycker att det var en bra erfarenhet i att få tävla i så stora matcher för klubben och för laget. Men vi räckte tyvärr inte hela vägen och Pixbo var lite vassare än oss, de vann rättvist, säger Pelle Alvin till Innebandymagazinet. 

Han går vidare och berättar vad som gjorde att det inte riktigt räckte hela vägen fram till en finalplats. 

– Det var ett bra lag som vi mötte och vi var där, men det räckte inte hela vägen. Men det var häftigt att det var till fem matcher och det var en bra erfarenhet till klubben och till laget, framförallt för tjejerna, som fick vara med och störa. Men ja, det saknades lite grann. I en match i bäst av fem, så vinner det bästa laget och det var nog rättvist. 

Sista matchen var rafflande, där Pixbo gick upp i en 3-0 ledning efter första perioden och hade sedan 4-1, när tredje perioden började. Rönnby gjorde sedan två mål i tredje perioden och lyckades inte riktigt kvittera matchen och utslagningen var ett faktum för Rönnby. 

Det var även det sista som vi fick se av Alvin i Rönnby. Han kom in i slutet av säsongen, när tidigare tränaren Andreas Harnesk fick lämna Västeråsklubben. Alvins avtal med klubben gällde bara säsongen ut och det är i dagsläget inte säkert att han kommer träna något lag nästa säsong. Så här säger Alvin om framtiden. 

– Så var dealen från början. Jag har ju mycket med mitt jobb om man säger så och det kräver mycket tid. Det var liksom de här veckorna som jag kunde vara med och hjälpa till under säsongen. Så att det blir ingen fortsättning för “Pelle”, det blir det inte. 

Är du färdig med innebandyn? 

– Det ska man aldrig säga och man vet inte om det dyker upp något mer. Men man börjar bli uppåt åren och man börjar bli pensionsåldern på en. Men det var fantastiska 8-9 veckorna jag var med och hjälpte till. Det är ingenting som jag ångrar tillsammans med Emma (Hellberg) och Karolina (Widar) som har varit med och hjälpt till och gjort det här jobbet tillsammans. 

Det blir ingen fortsättning för Alvin i Rönnby kommande säsong. Men han berättar vad Rönnby skulle behöva göra för att kunna konkurrera ännu mer i SSL. 

– Jag hoppas och tror att det kommer att presenteras en tränare snart som kommer att vara väldigt bra. Sen så håller man på att jobba med lite nyförvärv också för att spetsa till laget. Vi har också en väldigt fin ungdomsverksamhet med en massa 07:or som kommer uppåt, som jag tycker att man ska satsa på och bygga vidare på. Sen behöver man också lite spets med 3-4 etablerade spelare, som är på landslagsnivå om man ska konkurrera med Thorengruppen och Pixbo. Det är så jag ser på det. Man behöver ha lite mer den typen av spelare.

Vilka positioner ser du helst att de här spetsegenskaperna ska befinna sig någonstans? 

– Monika (Schmid) vänder hem till Schweiz och det är en fantastisk målvakt. Klubben har tagit Louranna (Jacobsson) från RIG Umeå då som är en ung och lovande målvakt. Så det kommer att bli väldigt spännande att följa henne, så det känns bra. Sen så behöver man fylla på i alla led. Man behöver väl ha en riktigt bra back till, man behöver väl kanske en bra center till och man behöver väl kanske en eller två forwards till. Sen också att ta upp de här ungdomarna och se hur dem utvecklas och hur de tar sig an SSL. Det är planen skulle jag tro. 


TV: Här blir Warberg klara för SSL

Se glädjescenerna efter suddenavgörandet när Warberg besegrade Sundsvall och säkrade en plats i SSL.


Matchrapporter: Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK Rönnby IBK vann mot Pixbo Wallenstam efter straffdrama

Den här artikeln handlar om: