Foto: Tomas Brandt Wangel
SM-final

Veera Kauppi: "Bästa laget vi haft någonsin"

ANNONS

Thoréngruppen har haft en säsong som kan beskrivas som överlägset. Anfallaren Veera Kauppi berättar om säsongen och inför kommande SM-final.

Umeå-klubben Thorengruppen har haft en sagolik säsong på damsidan. Laget gick obesegrade genom hela seriespelet utan att tappa en enda poäng. De tog guld i både Champions Cup och Svenska cupen. Nu har Thorengruppen också chans på SM-guldet på lördag. Forwarden Veera Kauppi summerar Thorengruppens säsong till Innebandymagazinet. 

– Det har varit hur bra som helst. Det går inte att prestera bättre när man har tagit alla möjliga poäng i grundserien. Sen har vi förlorat en match i slutspelet, men det är väldigt starkt av oss. Helt otroligt såklart. Men vi är ett gäng som hela tiden vill bli bättre och vi har tränare som drillat så att vi inte är nöjda efter varje match som vi vunnit. Så jag tror att den kombon gjort att vi har lyckats med det. Vi har också en otrolig bredd i laget, så det är väl de nycklarna som lett till alla vinster som vi haft och det är kul att se många yngre spelare framför sig mer. Jag tycker att vi har gjort säsongen jättebra, säger Veera Kauppi till Innebandymagazinet. 

Eftersom Thorengruppen gick helt obesegrade genom seriespelet utan att tappa ett enda poäng, kan det vara den bästa Thorengruppen vi sett någonsin i SSL? Frågan gick till Kauppi. 

– Ja men det skulle jag påstå. Vi har väldigt mycket rutin i laget. Man är ju själv inte så ung längre. På varje träning är det väldigt tufft att möta sina lagkamrater, vilket är ett bra tecken att man kämpar i varje träningspass tillsammans. Så det är också en grej som gjort att vi blir bättre hela tiden genom åren. Sen också såklart att de här yngre spelarna får erfarenhet av tuffare matcher. Vi har lyckats ta oss till finaler i olika lägen och det klart att alla vill spela stora matcher, men det är också att om man vill bara så kan man lära sig det. Men absolut, det är det bästa laget vi haft någonsin. 

Om Thorengruppen tar hem SM-guldet, så har de lyckats vinna samtliga stora klubblagsturneringar i Sverige och Europa. En magisk trippel beskrivs det som. Kauppi beskriver känslan att få möjlighet att kunna få till en magisk trippel. 

– Det är största målet såklart att vinna ett SM-guld till och det är därför vi har jobbat för det. Vi har haft intervallpass under somrarna och då ser man SM-guldet framför sig och vi kommer att ge allt för att lyckas med det. Nu har vi också en vecka på oss att förbereda oss för att få ut max av alla på lördag. SM-guldet är det största målet vi har haft och vi vill såklart vinna den matchen. 

SM-finalen spelas på Lördag i Stockholm. För fjärde året i rad möts Thorengruppen och Pixbo. Kauppi beskriver hur tankarna går inför SM-finalen.

– Jättekul, speciellt med något annat än Globen eller Avicii Arena och det är någonting nytt för oss alla. Men när man spelar så fokuserar man inte på vart man spelar eller sådär. Men det är jättekul med den matchen och vi kommer att ha bra stöd på läktaren med vänner och familj på läktaren, så det blir grymt roligt. 

Nytt för i år är att finalen spelas inte på Avicii Arena (även känd som Globen) i Johanneshov. Istället ska SM-finalen både på herr och damsidan spelas på Friends Arena i Solna. Kauppi beskriver känslan över att få spela finalen på Friends Arena. 

– Jag tycker att det kommer bli kul att få spela där, även om jag också gillar att spela i Globen. Men det blir speciellt för att, om jag har förstått det rätt, så kommer läktaren att vara längre ifrån planen. Så man kanske hör varandra lite bättre på planen, så det blir lite spännande att se hur det blir. Men det är roligt att få spela en sån där match, då det kommer att bli mycket publik. Så kommer det bli kul och jag kommer att njuta av det, för att det kommer att dröja ett tag innan man får en sån här chans igen, så det gäller att ta tillvara på den. 

Thorengruppen och Pixbo har genom åren möts i sju finaler tidigare och lördagen blir den åttonde finalen. Lagen har mötts i tre SM-finaler, tre Svenska Cupen-finaler och en Champions Cup-final, varav Thorengruppen har vunnit sex av dem sju. Pixbo vann Svenska Cupen-finalen med 6-7. Kauppi fick frågan hur det känns att få möta Pixbo i SM-finalen. 

– Vi har mött dem i så många finaler och jag vet att när vi möter Pixbo, så har vi en viss respekt för varandra. Nu menar jag inte att vi inte har det för andra lag, men det är bara så speciellt, då vi har mött varandra så många gånger. De är ett otroligt duktigt lag som spelar bra offensiv innebandy. Så det är helst dem jag skulle vilja möta. 


TV: Här blir Warberg klara för SSL

Se glädjescenerna efter suddenavgörandet när Warberg besegrade Sundsvall och säkrade en plats i SSL.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Thorengruppen svenska mästare – vann SM-finalen dam i innebandy mot Pixbo Wallenstam Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK

Den här artikeln handlar om: