Foto: Per Wiklund och Tomas Brandt Wangel
SM-slutspel

Julia Croneld inför mötet med Thorengruppen: "Behövs bättre skärpa i avsluten"

ANNONS

Täby ställs ikväll mot Thorengruppen i en match som Täby måste vinna för att ha chans på den ena finalplatsen.

I kvartsfinalserien mellan Täby och Thorengruppen leder Thorengruppen efter 3 spelade matcher med 1-2. För att vända på serien menar Täbys Julia Croneld att man behöver vara påslagna och aggressiva redan från start. 

– Vi ska gå ut idag och fortsätta spela den bra innebandyn vi gjort tidigare. Vi ska ge hundra procent, tro på det vi gör och inte ge Thorén någon tid alls. Vi behöver vara påslagna och aggressiva i vårt spel från start till slut. Sen behövs bättre skärpa i avsluten och ja, fler mål än vad de gör, säger Julia Croneld till Innebandymagazinet. 

Hon berättar vidare att man behöver ta med de bra sakerna laget gjorde i den matchen de vann. 

– Det vi gjorde annorlunda var att vi inte gav dem tid att leta alternativ och passningar. I den senaste matchen borta mot dem blev vi alldeles för passiva och vem gör inte bra saker när den slipper press eller stress. Sen har såklart Thorén många skickliga spelare och då krävs det ännu mera från oss, säger Croneld. 

“Jag får fråga Lisa om hon tänker att vi tävlar”

Croneld har haft en väldigt bra form i slutspelet med totalt 8 poäng och hon har hittills gjort poäng i alla matcher i semifinalerna. Den fina poängformen kanske kan förklaras av hennes egna ord om hur hon ser på slutspelet jämfört med den vanliga serien.  

– Det är ju såklart annorlunda på så sätt att det verkligen är nu det gäller och det blir tuffare matcher och lätt hetsigare då. Slutspelsbubblan är ju alltid roligare än den trötta serielunken. Det är slutspelsmatcherna man längtar efter hela säsongen. De matcherna vi spelar nu är väldigt jämna och det bjuds på högt tempo, bra prestationer och bra innebandy, säger Croneld. 

Croneld och lagkamraten Lisa Carlsson har varit poängmässigt jämna under hela säsongen och båda står nu på 8 poäng i slutspelet. Men att det skulle finnas någon intern rivalitet eller att vinna den interna poängligan skulle vara något som motiverar har Croneld inte haft en tanke på. 

– Hade faktiskt ingen koll på det, jag får fråga Lisa om hon tänker att vi tävlar. Nä men vi båda är spelare som ska göra poäng framåt och vill bidra med det varje match. Men fokuset är att vinna matcher och det som betyder något är de matcher vi vinner! Så att vinna motiverar oss, säger Croneld. 


TV: Vem borde bli utsedd till årets spelare?

SSL-tränarna Bruno Lundberg och Magnus "Binge" Jäderlund tycker till.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Thorengruppen svenska mästare – vann SM-finalen dam i innebandy mot Pixbo Wallenstam Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby

Den här artikeln handlar om: