SSL-kval

Vill se ändring efter skadan: "Släpps på för mycket – borde blåsa mer"

ANNONS

Urban Karlsson: "De borde kunna döma lite hårdare oavsett om det är dam- eller herrmatcher"

I slutet av SSL-kvalmatchen mellan Strängnäs och Dalen, som de sistnämnda vann med 4-3 efter förlängning, så skadade sig Dalen-backen Hugo Nording. Han låg kvar på planen i smärtor och haltade sedan av planen med assistans. Du kan se situationen i spelaren ovan.

Till VK så berättar U19-landslagsmannen – som tagit plats i Dalens förstafemma – att han dagen efter har smärtor knät och att en magnetkameraundersökning väntar.

Nording tycker att han blir kapad bakifrån av Strängnäs Ahmad Dakhallah, och Dalens klubbdirektör Urban Karlsson beskriver det som både "fult, onödigt och vårdslöst".  

– Jag tycker att det var en miss av domarna att inte ta en utvisning där, men vi tänker inte anmäla. Vi anser att det är tveksamt om det ska vara någon avstängning, säger han till VK.

Ahmad Dakhallah ger sin syn på situationen:

– Hela situationen uppstår när vi spelar med en studsande boll som vi halvt bryter på egen planhalva och studsar mot deras backar. Jag väljer att jobba på den, och Nording får bollen lite på halvstuds samtidigt som jag rusar mot honom. Han spelar iväg bollen bakåt, och jag försöker enbart jaga bollen i andra sekvensen. 

– Han hamnar lite emellan, och jag försöker ta mig runt honom och i princip springer över honom. Under matchen såg jag inte hur han skadade sig, men när jag satt igår och analyserade matchen ser man hur hans fot fastnar i golvet samtidigt som hans knä också fastnar och vrids bakåt. Otäcka bilder, men mina intentioner var absolut inte att skada honom, även fast vi inte är bästa vänner på planen. Han får krya på sig, och jag hoppas att han får en snabb återhämtning!

 

"Det riskerar att det blir mer skador"

Urban Karlsson ser annars en trend i att domarna tillåter mer och mer och det är något som han inte gillar.

– Jag tycker att överlag släpper domarna på mer och mer på de flesta nivåer och jag tycker det är synd för innebandyn. De borde kunna döma lite hårdare oavsett om det är dam- eller herrmatcher. Jag tycker att det håller på att släppas på för mycket, det riskerar att det blir mer skador. Jag har sett en hel del skador där spelare har varit på målvakter och det blir mer och mer tyvärr. Jag tycker att de borde blåsa lite mer och ta lite mer utvisningar, säger Karlsson.

Urban Karlsson Foto: Per Wiklund 

TV: Vem borde bli utsedd till årets spelare?

SSL-tränarna Bruno Lundberg och Magnus "Binge" Jäderlund tycker till.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 IBK Dalens seger spiken i kistan för Tyresö Trollbäcken – som åker ur serien Stort jubel när IBK Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Sundsvall FBC Skälby kunde inte stoppa IBK Dalens segertåg IBK Dalens fina svit håller i sig efter 7-2 mot Djurgården

Den här artikeln handlar om: