Foto: Tomas Brandt Wangel
SM-slutspel

Täby vill göra livet surt för Thorengruppen

ANNONS

Ikväll drar semifinalspelet i damernas slutspel igång och då ställs Täby mot Thorengruppen.

Efter att ha slutat fyra i serien ställdes Täby mot sjätte placerade Endre i kvartsfinalen. Man klev in i kvartsfinalen med en formkurva på uppåtgående med två vinster i de två sista matcherna efter att dessförinnan ha förlorat sex raka och gått skilda med tränaren Richard Wellsmo. Formkurvan skulle fortsätta uppåt även under inledningen av slutspelet och kvartsfinalerna. Efter att i första matchen ha hämtat upp ett 0-2 underläge och sedan avgöra matchen på straffar kunde man vinna match två och tre och därmed gå vidare till semifinalerna obesegrade.  

Täbys tränare Maimon Abdallah vill inte analysera kvartsfinalerna utan menar att de är ett minne blott, men han säger ändå att vändningen i första matchen blev avgörande för kvartsfinalserien. Samtidigt menar han att det inte spelar så stor roll att man avgör direkt på tre matcher. Men i och med att man avgjorde kvartsfinalen så tidigt får laget en extra matchfri period mellan kvartsfinalerna och semifinalerna. 

– Att ha haft 10 dagar till nästa match är bra för kropparna att återhämta sig, men rent spelmässigt är det samma för våra motståndare, säger Maimon Abdallah till Innebandymagazinet. 

I semifinalen väntar seriesegraren Thorengruppen som slog ut Kalmarsund i kvartsfinalen efter att även dom ha avgjort mötet efter tre raka vinster. Men någon underdogstämpel vill inte Abdallah prata om. Han menar att jobbet måste göras oavsett motstånd och att han ser det egna laget som en stark motpart till Thorengruppen. Under säsongen har lagen mötts tre gånger och alla har slutat med förlust för Täby. På frågan om vad laget kan göra för att rubba Thorengruppen svarar Abdallah kryptiskt. 

– För att rubba Thorengruppen måste varje detalj sitta och såklart finns det nycklar för att göra livet surt för Thorengruppen, säger Abdallah. 

Abdallah berättar också att läget i truppen ska vara oförändrat från kvartsfinalerna och det är ett rejält taggat lag med hög moral inför den stundande semifinalserien. Första matchen i semifinalserien spelas den ikväll 18:30 i Thoren Arena i Umeå. 


TV: Vem borde bli utsedd till årets spelare?

SSL-tränarna Bruno Lundberg och Magnus "Binge" Jäderlund tycker till.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Thorengruppen svenska mästare – vann SM-finalen dam i innebandy mot Pixbo Wallenstam Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby

Den här artikeln handlar om: