Artikelfoto: Marko Grönholm
SSL-kval

Så hårt straff får Sundsvall efter publikskandalen

ANNONS

Personer tog sig in i spelargången och hånade Visby – nu straffas Sundsvall med böter.

SSL-kvalmötet mellan Sundsvall och Visby blev känslofyllt. Efter matchen – när det stått klart att Sundsvall vunnit matchen och avancerat till kvalfinal – så uppstod det ett mindre tumult efter att Sundsvalls spelare firat segern framför Visbys bänk. Du kan se firandet i spelaren ovan.

Efter matchen cirkulerade det också ett klipp på social medier, där personer hånar Visbys spelare och ledare i spelargången under en periodpaus.

Nu kommer beskedet att Sundsvall straffades för det som hände i samband med matchen, detta med en bötessumma på 7500 kr – ett beslut taget av Svenska Innebandyförbundets Tävlingsutskott (TU).

– Det var två individer som hade tagit sig genom branddörren som ska vara stängd, de hade betett sig illa när Visbyspelarna skulle gå till omklädningsrummet. Det ska inte hända och vi har lärt oss av det här. Det är bara att bita i det sura äpplet. Det är bara att betala böterna på 7 500 kronor. Som matcharrangör är det vi som har ansvaret och vi kommer inte att överklaga, det är bara att lägga sig på rygg, säger Sundsvalls ordförande Richard Brännström till ST.

Från domen går det att bland annat att läsa följande:

Läs domen i sin helhet här.


TV: Vem borde bli utsedd till årets spelare?

SSL-tränarna Bruno Lundberg och Magnus "Binge" Jäderlund tycker till.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Islossning i tredje – Visby vann klart mot RIG Umeå Sundsvall FBC utklassade Tyresö Trollbäcken på hemmaplan Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK Jens Ohlin i målform när Djurgården vann mot Sundsvall FBC Stort jubel när IBK Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Sundsvall FBC

Den här artikeln handlar om: