Foto: Per Wiklund
SM-slutspel

Thorengruppen kliver in i semin med stort favoritskap

ANNONS

Thorengruppen kliver in i semifinalserien mot Täby som favoriter.

Efter en stark säsong där Thorengruppen är klara serievinnare ställdes man mot Kalmarsund i kvartsfinalen. Thorengruppen gjorde processen kort och gick vidare efter tre raka vinster (7–4, 2–5, 6–5 e.f.) vidare till semifinal. Efter kvartsfinalerna är Thorengruppens tränare Daniel Jernberg självsäker, men passar också på att lyfta motståndaren, när han förklarar vad som blev avgörande för det egna lagets del. 

– Den största faktorn är nog att vi är ett bättre innebandylag i grunden, större bredd och fler spetsspelare. Men Kalmar gjorde en bra serie mot oss och ställde en hel del frågor till oss som vi nu kan ta med oss in i det fortsatta slutspelet, säger Jernberg till Innebandymagazinet. 

I semifinal ställs Thorengruppen mot Täby, ett lag man mött tre gånger tidigare under säsongen och som man vunnit mot samtliga gånger. Båda lagen avgjorde sina kvartsfinaler efter tre möten och får därför en längre matchfri period. Jernberg menar att det kan störa matchrytmen lite för spelarna men att det också betyder att man kan finslipa på detaljer inför de stundande semifinalerna. Samtidigt säger han också att inget av lagen kommer kunna få någon fördel av det då båda lagen är i samma sits och kommer att ha samma förutsättningar inför mötena. 

I semifinalen har Thorengruppen ett tydligt favoritskap på sig efter att ha slutat serien på en första plats med nio poäng ner till andraplacerade Pixbo och hela 28 poäng före motståndaren Täby. Men favoritskapet är inget Jernberg tror kommer påverka det egna laget på något större sätt. 

– Det är något vi i Thorengruppen är rätt vana vid att ha på våra axlar så det är inget som vi lagt något fokus på. Alla lag som har tagit sig till semifinalerna är väldigt duktiga så nu gäller det bara att vi förbereder oss på bästa sätt, säger Jernberg. 

Den extra vilan man får innan semifinalerna drar igång betyder att laget kan förbereda sig noga inför den kommande motståndaren. Och på frågan om det finns något man förbereder sig extra på svarade Jernberg såhär. 

– Ja vi kommer lägga mycket fokus på att få igång vårat bolltempo och kvaliteten i våra aktioner på banan. Sedan kommer vi såklart att gnugga en massa små detaljer som i det stora hela blir enormt viktiga, säger Jernberg. 

Första matchen i semifinalserien spelas ikväll 18:30 i Thoren Arena i Umeå. 


TV: Vem borde bli utsedd till årets spelare?

SSL-tränarna Bruno Lundberg och Magnus "Binge" Jäderlund tycker till.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Thorengruppen svenska mästare – vann SM-finalen dam i innebandy mot Pixbo Wallenstam Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby

Den här artikeln handlar om: