SSL-kval

Telge tvingade fram ett avgörande - "Det var så jäkla skönt "

Se hur det gick till när Telge kvitterade till 1-1 i matcher i kvalfinalen i SSL-kvalet.

Skoghall vann första mötet på bortaplan med 6-4 och hade chansen att säkra en SSL-plats igår. Värmlänningarna fick en drömstart och gick tidigt upp till en 2-0-ledning. Men Telge kvitterade till 2-2 innan första perioden var över.

Efter en mållös andraperiod kunde sedan Telge ta ledningen för första gången men drygt sju minuter kvar att spela, och med fem sekunder kvar rullade Telge in 4-2 målet i öppen kasse och skaffade en avgörande match på hemmaplan på söndag.

– Det var så jäkla skönt liksom att bara få vinna för en gång skull. De är duktiga så det var skönt att äntligen visa vad vi går för, sa Wera Nygren efter matchen i Aftonbladets sändning.

Det hon syftade på att äntligen få vinna bottnar i att Telge förlorade båda matcherna i serien och även den första kvalfinalen. Men nu är matchserien kvitterad och Nygren hade en teori om varför den blev det:

– Vi kämpar som ett helt lag och vi går inte bort oss i närkamperna som vi gjorde i första matchen. Utan nu var vi där också fysiskt. Det var den bidragande faktorn.

Målvakt - Ut20:00 Olivia Nilsson

TV: Vem borde bli utsedd till årets spelare?

SSL-tränarna Bruno Lundberg och Magnus "Binge" Jäderlund tycker till.

Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Västerås IBS vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Telge SIBK Seger för Skoghall i toppmötet med Lillån IBK Stort jubel när Telge SIBK säkrade seriesegern med vinst mot Lillån IBK Klart nu: Västerås IBS åker ur serien efter ny förlust Telge SIBK har fyra raka segrar – vann mot Bergs IK med 8-1