Foto: Roland Osbeck
SSL-kval

Ikväll kan Skoghall gå upp i SSL - "Det gäller att gå ut och våga och njuta"

ANNONS

Skoghall är bara en seger ifrån att avancera till SSL, ska den komma ikväll mot Telge?

Ikväll spelar Skoghall sin andra playoffmatch mot Telge. Första matchen slutade 4-6 till Skoghall när Frida Swahn storspelade och stod för två mål och två assist. Skoghalls tränare Markus Linryd vill dock inte peka ut någon enstaka spelare som avgör utan betonar istället hur det starka försvarsspelet var avgörande. 

– Jag tycker väl att vi lyckades ganska bra med liksom att sätta vårt försvarsspel och spela tight och tätt och fysiskt på dem. Sen hade vi spelare som klev fram framåt och gjorde mål också. Det var en jämn och tät match med små marginaler. Jag tyckte vi var starka ändå i det fysiska spelet och vann den matchen och det hjälpte oss nog också att ta vinsten i matchen, säger Linryd till Innebandymagazinet. 

Skoghall och Telge har nu mötts tre gånger den här säsongen där Skoghall också gick vinnande ur två väldigt jämna matcher under seriespelet. Men att mötena i serien skulle ha någon betydelse och att Skoghall har något övertag på Telge på grund av det vill Linryd inte påstå.  

– Jag skulle inte säga att det har så jättestor betydelse faktiskt utan det är ju helt nya förutsättningar nu och det var ganska länge sen vi mötte dem i serien också så att jag tror att både vi och dom är bättre nu än vad vi var då. Det blir lite att börja på nytt skulle jag nog säga, jag tror inte de tidigare mötena spelar så jättestor roll, säger Linryd. 

En vinst för Skoghall ikväll skulle betyda att laget kliver upp i SSL igen för första gången sedan säsongen 2019/20. De har dessutom möjlighet att göra det inför hemmapubliken hemma i Hammarö Arena. När Linryd får frågan om det är en extra motivation att kunna ge hemmasupportrarna det är svaret självklart. 

– Ja men absolut det är vi jättesugna på. Sen är vi också ödmjuka och vet hur alla matcher som vi har spelat i kvalet har varit, vi har sett till att ha marginalerna på vår sida och det behöver vi göra ikväll också om vi ska lyckas vinna. Telge är ett bra lag och det kommer att krävas en ännu bättre prestation av oss för att vinna igen. Vi är ödmjuka men det är klart att det hade vart väldigt trevligt att vinna ikväll, säger Linryd. 

Han fortsätter sedan att prata om vad som kommer att bli avgörande i mötet. 

– Jag tror det hänger mycket på hur man hanterar matchen, att man går in och njuter av att vara där, vågar spela sitt spel och släpper loss och gör de saker som vi brukar göra spelmässigt. Då vet vi att vi är bra. Det gäller att gå ut och våga och njuta av atmosfären och möjligheten, då tror jag att vi har en bra möjlighet.

Skulle Skoghall gå upp i SSL kommer de att ställas mot lokalrivalen Karlstad i seriespel för första gången sedan man senast spelade i SSL säsongen 2019/20. Men för Skoghalls del är det inget laget fokuserar på just nu utan man försöker hela tiden ta en match i taget. 

– Nej men det är ingenting som vi tänker på nu. Vi har varit bra på det och vill fortsätta va bra hela vägen på att vara här och nu och nästa match och träning. Vi tar det och sen får vi se hur långt det räcker. Det är ingenting som någon tänker på nu, säger Linryd. 


TV: Vem borde bli utsedd till årets spelare?

SSL-tränarna Bruno Lundberg och Magnus "Binge" Jäderlund tycker till.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Västerås IBS vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Telge SIBK Seger för Skoghall i toppmötet med Lillån IBK Stort jubel när Telge SIBK säkrade seriesegern med vinst mot Lillån IBK Klart nu: Västerås IBS åker ur serien efter ny förlust Telge SIBK har fyra raka segrar – vann mot Bergs IK med 8-1

Den här artikeln handlar om: