Artikelfoto: Magnus C Lydahl och Marko Grönholm
SSL-kval

Andreas Asp inför mötet med Warberg: "Vi kommer att skruva om lite"

ANNONS

Sundsvall ställs mot förhandsfavoriten Warberg i kvalet till SSL.

Efter att ha slagit ut Visby i första kvalrundan efter två straffvinster spelar Sundsvall den avgörande kvalserien mot Warberg. Första matchen slutade 6-1 till Warberg och Sundsvalls tränare Andreas Asp menar att den avgörande skillnaden mellan lagen var intensiteten, där han tycker att Warberg kommer upp i en högre intensitet både med och utan boll. Han fortsätter med att berätta vad han tror kan bli nyckeln för att vända på mötet. 

– Vi behöver skapa mer målchanser och vi behöver skapa lägen så att vi kan vinna matchen, det är vårat fokus. Vi kommer att skruva om lite i spelet med bollen och i hur vi vill spela upp och så, det kommer att bli nyckeln för oss, säger Andreas Asp till Innebandymagazinet. 

Asp fortsätter med att berätta hur spel på hemmaplan kan förändra förutsättningarna. 

– Det betyder jättemycket för oss, både hemmapubliken och parketten är till vår fördel. Det är klart att det bidrar och vi hoppas att vi kan vinna imorgon. 

“De kan inte vara nöjda – ett gott tecken till nästa match"

Kvalmatcherna är första gången som Sundsvall och Warberg möts den här säsongen. Det menar Asp har gjort förberedelserna inför matchserien svårare. 

– Så är det men det gäller ju båda lagen, man vet inte riktigt vad som väntar och man har inte rent taktiskt superbra koll på vad som fungerar att göra. Det blir annorlunda men det är samma där för båda lagen, nu har vi mött varandra en gång och man vet lite mer vart styrkorna och svagheterna ligger, säger Asp. 

Inför nästa möte finns det två spelare i det egna laget som Asp tror kommer att vara extra heta. 

– Jag tror på Oliver Bodén och Melker Grönholm. De kan inte vara nöjda med sin match senast och när dem inte är det så brukar det vara ett gott tecken till nästa match, säger Asp. 

Du kan se en kortare intervju med just Grönholm i spelaren längst upp, som gjordes efter första kvalfinalen i Varberg.


TV: Vem borde bli utsedd till årets spelare?

SSL-tränarna Bruno Lundberg och Magnus "Binge" Jäderlund tycker till.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust Sundsvall FBC utklassade Tyresö Trollbäcken på hemmaplan Tre klara poäng för Warberg mot Nilsby Jens Ohlin i målform när Djurgården vann mot Sundsvall FBC Stort jubel när IBK Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Sundsvall FBC

Den här artikeln handlar om: