Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Efter två succéår lämnar tränaren SSL

ANNONS

Helsingborg har meddelat att succétränaren lämnar och det är mer eller mindre klart vem som tar över.

Efter att par säsonger som assisterande tränare i Helsingborg och Sirius fick Emil Lindström chansen att bli huvudtränare i SSL för första gången för två säsonger sedan. Han började med att ta Helsingborg till slutspel under sin debutsäsong och den här säsongen lyckade han med konststycket att hålla kvar skåningarna i SSL trots att alla experter hävdade att han skulle misslyckas med det. 

Efter att ha knäppt alla experter på näsan och “mirakulöst" hållit kvar ett brandskattat Helsingborg i finrummet meddelar nu klubben att han har gjort sitt som huvudtränare för SSL-laget. Man skriver bland annat så här på sin hemsida: 

Inför säsong två lämnade flertalet tongivande spelare och FCH tippades av en enig expertkår att åka ut. Även om laget under säsongen ständigt var inblandade i nedflyttningsstriden kunde kontraktet säkras i näst sista omgången. Detta efter en välplanerad säsong där man satsade på att vinna ”rätt matcher” mot de andra lagen i nedre regionen och knäppa alla experter på näsan. Det har varit två krävande säsonger där Emil Lindström dragit ett tungt lass. Något som nu tagit ut sin rätt som gör att Emil stiger ner från huvudtränarposten.

– Emil har genomlevt två utmanande säsonger där han burit ett tungt ansvar på sina axlar. Med de rådande förutsättningar som finns har vi haft en öppen dialog om att han behöver ta en paus. Dessutom väntar en VM-turnering i höst för Emil, och han har under året fått tillökning i familjen, vilket naturligtvis också påverkar hans beslut. Det är tydligt att Emil brinner för föreningen och har gjort allt han kan för att säkerställa att vi även i höst får njuta av SSL-innebandy, kommenterar klubbchef Fredrik Ahlin.

Enligt Helsingborgs Dagblad så är det redan klart vilka som kommer styra skutan i Helsingborg nästa säsong. Enligt tidningen så fortsätter nuvarande assisterande tränare tillsammans med en välkänd tränarprofil både för innebandy-Sverige och Helsingborg. Det är Vidar Jonsson Wallin som utpekas som ersättare och då skulle det bli fjärde gången som han blir tränare för Helsingborgs SSL-lag. Säsongen 04/05 blev Jonsson Wallin utsedd till årets tränare i SSL i Helsingborgtröjan. Den här säsongen har han tränat Helsingborgs JAS-lag och tagit dem till JSM-slutspel. 

– För mig har frågan varit om jag ska ge mig in i cirkusen igen och när jag till slut landat i att det ska bli jäkligt roligt att köra känns det rätt. Så ja, det kommer bli så, vi har bara de sista detaljerna kvar i kontraktet, säger Vidar Jonsson Wallin till tidningen och fortsätter:

– Det ska bli skoj och jag ser fram mot det och mot att jobba med Calle (Hörvallius). Det är en rolig en att ha i en ledarstab och som skapar mycket energi. Och jag med min erfarenhet och spetsegenskap med det idrottspsykologiska tror jag att vi kan skapa något riktigt bra.


TV: Här hyllas Mattias Samuelsson med #13 i taket

Storvreta har hissat nummer 13 i taket i IFU Arena tillsammans med Jesper Berggrens #21 och Hannes Öhmans #14.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

 

 

Matchrapporter: Mullsjö vann trots uppryckning av FCH Svårstoppade FCH fortsätter vinna – 5-4 mot Hagunda Formstarka FCH tog ny seger mot Linköping Två snabba mål i sista perioden avgjorde för FCH mot AIK Förlustsviten bruten för FCH – efter 6-5 mot Nykvarns IF

Den här artikeln handlar om: