Täby-Endre 4-3 (3-0 i matcher)
Artikelfoto: Björn Alexanderson / @basportphoto och Per Wiklund
SM-slutspel

Presenterade värvning från rivalen – gick sedan till SM-semifinal

ANNONS

Täby slog Endre med 4-3 under måndagen – går rent i kvartsfinalserien.

Förutsättningarna inför måndagens kvartsfinal mellan Täby och Endre var enkla. Hemmaseger hade inneburit att Täby tagit sig vidare till semi efter 3-0 i matcher – Endre var alltså piskade till att vinna.

Den uppgiften lyckades inte gotländskorna med, Täby vinner med 4-3 efter att ha vänt ett 2-3-underläge i slutperioden. Vilma De Gysser blev matchhjälte för Täby med sitt avgörande mål som kom när knappt sju minuter återstod att spela. Du kan se matchens höjdpunkter i spelaren ovan.

Endres säsong tog nu slut i kvartsfinalen för andra året i följd.

– Jag känner väl själv att jag kunde gjort det bättre själv från sidan. Då är det extra surt. Jag tycker tjejerna gör en grym serie och är värda så mycket mer än 3-0. Just nu är det jävligt tomt bara, sa Endretränaren David Normark i Expressens sändning efter matchen.

För Täbys del väntar nu med största sannolikhet en SM-semifinal mot Thorengruppen, ett lag som leder sin kvartsfinalserie mot Kalmarsund med 2-0 i matcher.

– Att möta Thorengruppen är en bra mycket större utmaning än det här, sa Täby-tränaren Anna Jansson till Expressen.

– Det finns många taktiska bitar att titta på, de har ju många skickliga spelare där man måste gå in i detalj och tittar på hur det är de skapar sina mållägen, och sätta stopp för det. Sedan är vi väldigt trygga i vårat försvar, och det är det vi ska tro på. Men nu ska tjejerna får vila först och främst, sedan samla ny energi så vi kan gå vidare i en semifinal.

Izabel Balzano klar för Täby – återvänder till moderklubben

Innan matchen offentliggjorde Täby också en värvning: Izabel Balzano ansluter från lokalrivalen Åkersberga och återvänder därmed till sin moderklubb.

Innebandymagazinet kunde avslöja Täbys intresse för Balzano tidigare i januari, och nu är övergången alltså klar.

Alexander Brinkmann, klubbchef i Täby, säger följande i ett pressmeddelande: 

- Isabel Balzano är en spelare vi i Täby FC av naturliga skäl följt sedan många år. De senaste säsongerna har hennes utveckling också tagit henne till en position där vi ser att hon i en stor roll kan ta oss närmre medaljer. Isabels teknik och blick för spelet kommer vara viktiga egenskaper för oss kommande säsonger, redan 24/25 förväntar vi oss att hon tar sig en stor roll och producerar i en stark omgivning. 

– Slutligen är vi mycket glada över att vi med värvningen av Isabel också stärker vår lokala förankring, det är en viktig del i vår sportsliga strategi som beslutades om i december 2022. Efter avslutat slutspel kommer vi kommunicera hur vi ligger till mot strategin samt truppläget i sin helhet.

Täby FC IBK4 - 3Endre IF
MatchstatusAvslutad
Periodsiffror2 - 2, 2 - 1
Skott18 - 15 (8 - 7, 3 - 2, 7 - 6)
HändelseTidStällningSpelare
Period 1
Mål04:390-1Stina Ander
(Ellen Bäckstedt)
Mål11:400-2Erika Nilsson
(Anna Moberg)
Utvisning13:27 Vilma De Gysser
(Hårt spel 2 min)
Mål15:031-2Carolina Myrvoll
(Amanda Ahola)
Mål18:132-2Klara Molin
(Julia Croneld)
Period 3
Mål04:322-3Erika Nilsson
(Terese Ahlqvist)
Mål08:513-3Klara Molin
(Amanda Boric-Svärd)
Mål13:134-3Vilma De Gysser
(Lisa Carlsson)
Utvisning16:47 Amanda Ahola
(Hårt spel 2 min)
Time Out - Borta18:52  

TV: Heta scener när Sundsvall slår ut Visby i SSL-kvalet

Det blev en ny Sundsvallseger mot Visby, nu väntar kvalfinal mot Warberg.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby Täby avgjorde matchserien mot Endre

Den här artikeln handlar om: