Foto: Magnus C Lydahl
SSL-kval

Succélaget bara en seger ifrån en jätteskräll

ANNONS

Allsvenska nykomlingarna Sundsvall FBC har matchboll mot storfavoriterna Visby IBK i kvalet till SSL.

Normalt sett brukar nykomlingar ha det svårt att klara sig kvar när man går upp en serie. Men det gäller inte för Sundsvall FBC som stod för en fantastisk säsong i norra allsvenskan. Efter att alla 22 omgångar var spelade låg Sundsvall på en sensationell tredje plats och helt plötsligt ska man spela SSL-kval för första gången någonsin. 

Storfavoriterna Visby blev motståndare efter att Dalen valt bort Sundsvall till förmån för Sirius. En drömlottning för Visby tänkte nog de flesta. Men drömmen håller på att förvandlas till en mardröm istället för gotlänningarna för när krutröken lagt sig efter första kvalmötet så hade Sundsvall besegrat Visby på straffar. Dessutom i Visby inför 1378 fanatiska hemmafans.

– Det var en väldigt härlig känsla där och då, Visby är ett väldigt bra lag som är oerhört starka på sin hemmaplan så att vinna där och inte minst på straffar var väldigt skönt. Det var en lång resa hem men den kändes kortare än vad den var, kan bero på vinsten! Så stämningen var bra men nu har vi taggat om inför idag, säger Viktor Hammarstedt till Innebandymagazinet. 

Hur var det att få uppleva ditt första SSL-kval inför en så står publik och dessutom få lägga en straff?

– Det var framförallt oerhört roligt, det är få lag som får känna på ett SSL-kval och att få lägga straffar och vinna gör det hela ännu roligare. Känslan att få gå fram och vara ensam med målvakten är fantastiskt tycker jag, att även hela hallen sitter och buar gör det hela ännu bättre!

Ikväll spelas returmötet och skulle Sundsvall vinna på sin hemmaplan så slår man ut Visby och går vidare till play off 2 samt står för en av säsongens största skrällar. 

– Det ska bli riktigt roligt att äntligen få spela en sådan viktig match på hemmaplan och att det börjar bli slutsålt gör det hela ännu roligare. ”Innebandy-Sverige” skulle nog tycka det är en stor skräll ifall vi slår ut Visby men vi satte tydligt upp ett mål att ta oss till SSL-kvalet trots att vi är nykomlingar. Innan kvalet vann vi varsin väldigt jämn match så enligt mig vore det ingen skräll. Vi är inte i kvalet för att se och lära vi är där för att vinna.

Så hur ska ni avsluta den här kvalserien redan ikväll?

– Vi behöver spela vårt spel och följa våran gameplan, vi är ett oerhört bra lag och alla i vårt omklädningsrum vet om det. Publiken i Sundsvall ger oss också en stor fördel, Visby kommer få spela mot sex man med stödet vi har på läktaren och behöver vara oerhört bra för att få det till en tredje avgörande.

Vad kommer bli din roll för att se till så att det blir så som du säger?

– Jag ska bidra med mitt spel både i offensiven och defensiven, det är dags att leverera lite poäng också så förhoppningsvis får publiken se det med. Men spelar jag och resten av laget som vi ska får vi fira med publiken efter matchen och det är de viktigaste.


TV: Här hyllas Mattias Samuelsson med #13 i taket

Storvreta har hissat nummer 13 i taket i IFU Arena tillsammans med Jesper Berggrens #21 och Hannes Öhmans #14.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Islossning i tredje – Visby vann klart mot RIG Umeå Sundsvall FBC utklassade Tyresö Trollbäcken på hemmaplan Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK Jens Ohlin i målform när Djurgården vann mot Sundsvall FBC Stort jubel när IBK Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Sundsvall FBC

Den här artikeln handlar om: