Rönnby IBK vann mot IBK Lund
Montage
Matchrapport

Målfest för Rönnby IBK hemma mot IBK Lund

ANNONS

Det blev en riktig storseger för Rönnby IBK mot IBK Lund hemma i Superligan dam. Matchen slutade 8-1 (2-0, 4-1, 2-0).

IBK Lunds tränare Jörgen Hammer:

– En match vi inte kommer upp i nivå överhuvudtaget. Vi är inte riktigt där då vi precis gick till vårt första slutspel igår. Vi blir för bekväma och dribblar för mycket i egen zon och är inte 100% i vårt jobb. Men en bra läxa.

Segern var Rönnby IBK:s åttonde på de senaste nio matcherna, och fjärde raka segern på hemmaplan.

Matchen var länge mållös. Rönnby IBK ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två mål av Emelie Löwgren på 2.50 i slutet av perioden. Det skulle komma mer från Rönnby IBK. Även i andra perioden var det Rönnby IBK som var starkast. Laget vann perioden med 4-1 och ställningen efter två perioder var 6-1.

Rönnby IBK fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 8-1. Målen i sista perioden gjordes av Sofia Mittentag och Iida Mettälä.

Med en omgång kvar är Rönnby IBK på tredje plats i tabellen, och IBK Lund är på åttonde plats.

Nästa motstånd för Rönnby IBK är Karlstad. IBK Lund tar sig an Kalmarsund hemma. Båda matcherna spelas lördag 23 mars 14.00.

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK Rönnby IBK vann mot Pixbo Wallenstam efter straffdrama

Den här artikeln handlar om: