Foto: Innebandy.tv
Allsvenskan (Dam)

Spelade med endast sju (!) utespelare

ANNONS

Det allsvenska laget kom till bortamatchen med sju utespelare och en målvakt.

I damernas allsvenskan norra utspelade sig en ovanlig situation under söndagen i matchen mellan Luleå och Umeå City. Bortalaget Umeå City kom till matchen med sju utespelare och en målvakt. Till Innebandymagazinet förklarar den spelande ledaren Sophia Molin situationen såhär i ett meddelande:

“Tyvärr har vi på en redan tunn trupp drabbas av stora smällar: korsbandsskador, hjärnskakningar, stukningar & fantastiska nyheter som graviditeten! Så igår var en match där vi fick kriga ihop 7 st & även om vi förlorade så var vi stolta över att vi kunde fullfölja som vi gjorde, en krigarinsats från alla 8 st!”

Luleå vann matchen med 8-4, men hade också mer än dubbelt så många spelare tillgängliga i söndagens match jämfört med Umeå City. Båda lagen är redan sedan tidigare klara för nedflyttning och har en match kvar av säsongen. Umeå Citys ledare Sophia Molin ser positivt på den sista matchen:

“En match kvar, avsluta på topp!”

Sista omgången spelas på söndag klockan 13.00, där Umeå City ställs mot IBF Dalen på hemmaplan medan Luleå får ta sig ner till Sundsvall för att möta Sundsvalls IBF.

 

 

Matchrapporter: IBF Dalen till kvalspel efter förlust mot Umeå City Äntligen seger för IBK Luleå – 8-4 mot Umeå City Gamla Stan klart för nedflyttning – efter oavgjort mot Umeå City Målfest när IBK Dalen krossade Umeå City i Umeå Energi Arena Vatten Målfest för RIG Umeå borta mot Umeå City

Den här artikeln handlar om: