IBK Dalen vann mot Umeå City IBK

Målfest när IBK Dalen krossade Umeå City i Umeå Energi Arena Vatten

IBK Dalen hade inga problem med Umeå City i Allsvenskan norra/östra dam, och vann hemma med utklassningssiffrorna 12-1 (5-0, 3-1, 4-0).

IBK Dalens tränare Caroline Stattin kommenterade matchen:

– En match där vi har mycket boll och hittar bra lösningar offensivt. Vi hittar bra och många avslut matchen igenom. Där vi även står upp bra i vårt presspel och vinner tillbaka bollen snabbt många gånger. Härlig storseger och 3 nya poäng in på kontot.

IBK Dalen har nu 19 raka segrar. Umeå City har sex förluster i rad.

IBK Dalen spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 5-0 genom mål av Emma Sarkkinen, Rut Marklund, Emmy Helander, Hanna Kristoffersson och Julia Olsson. Och det var bara början. IBK Dalen var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 3-1 och ställningen efter två perioder var 8-1.

IBK Dalen fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 12-1. Målen i sista perioden gjordes av Elin Hultman, som gjorde två mål, Rut Marklund och Sara Danielsson.

Hanna Kristoffersson gjorde två mål för IBK Dalen och spelade dessutom fram till tre mål, Rut Marklund stod för två mål och ett assist och Elin Hultman gjorde två mål och ett målgivande pass.

Med tre omgångar kvar är IBK Dalen i serieledning, medan Umeå City är på sjunde plats.

Söndag 3 mars 12.30 spelar IBK Dalen borta mot Sundsvalls IBF.

Matchrapporter: IBF Dalen till kvalspel efter förlust mot Umeå City IBK Dalen säkrade seriesegern efter 6-5 mot RIG Umeå Äntligen seger för IBK Luleå – 8-4 mot Umeå City Gamla Stan klart för nedflyttning – efter oavgjort mot Umeå City Sundsvalls IBF segrade i toppmötet mot IBK Dalen