Umeå City IBK spelade lika mot Gamla Stan IBK

Gamla Stan klart för nedflyttning – efter oavgjort mot Umeå City

Det blev oavgjort borta i Thoren Arena mot Umeå City, 6-6 (2-3, 2-2, 2-1, 0-0). Med övriga resultat inräknade står det klart att det blir nedflyttning för Gamla Stan, som inte spelar i Allsvenskan norra/östra dam nästa säsong.

– Vi klarade inte av att stänga matchen när vi har ledningen med både 3-0 och 6-4, vilket är väldigt trist. Med tanke på resultat så är det två förlorande lag idag eftersom vi bägge hade behövt åtminstone 2 poäng för att ha en chans att nå kval, kommenterade Gamla Stans tränare Peder Lundström.

I första perioden var det Gamla Stan som var starkast. Laget vann perioden med 2-3.

Andra perioden slutade 2-2 och ställningen efter två perioder var 4-5.

Gamla Stan utökade ledningen genom Leia Norlund efter 8.32 i tredje perioden.

Men Umeå City stod för en grym upphämtning till 6-6 med två mål på bara 0.24. Amanda Harnesk gjorde 5-6 efter 18.13 och samme Harnesk fullbordade comebacken till 6-6 efter 18.37.

Förlängningen blev mållös.

Gamla Stans Emma Bäcklund stod för fyra poäng, varav tre mål. Amanda Harnesk gjorde tre mål för Umeå City och Ida Gatugård gjorde ett mål och totalt tre poäng.

Med två omgångar kvar är Umeå City på sjunde plats i tabellen, medan Gamla Stan är på sjätte plats.

I nästa omgång har Gamla Stan Örnsköldsvik IBF borta i Skyttis Arena, söndag 10 mars 15.00.

Matchrapporter: Svartvadet och Roos bakom RIG Umeås avgörande mot Gamla Stan IBF Dalen till kvalspel efter förlust mot Umeå City Örnsköldsvik IBF nollade Gamla Stan – vann med 4-0 Äntligen seger för IBK Luleå – 8-4 mot Umeå City Gamla Stan klart för nedflyttning – efter oavgjort mot Umeå City