IBK Luleå vann mot Umeå City IBK

Äntligen seger för IBK Luleå – 8-4 mot Umeå City

IBK Luleå har till slut spräckt sin nolla i segerkolumnen i Allsvenskan norra/östra dam, efter 21 spelade matcher. Säsongens första seger kom på hemmaplan mot Umeå City, en match som IBK Luleå vann med 8-4 (4-1, 2-1, 2-2).

– Det var skönt, äntligen seger! Våra motståndare hade bara 7 utespelare och efter att vi gjort några snabba mål så blev det egentligen aldrig spännande. Vi tränade på ett presspel och fick bra utdelning på det. Flera returmål och en debuterande 07:a i mål känns extra bra, tyckte IBK Luleås tränare Roger Ehlin, efter matchen.

IBK Luleå hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 20 sekunder genom Anna Brännström, och gick upp till 2-0 innan Umeå City svarade.

Innan perioden var över hade IBK Luleå ryckt åt sig ledningen med 4-1. Även i andra perioden var det IBK Luleå som var starkast. Laget vann perioden med 2-1 och ställningen efter två perioder var 6-2.

Tredje perioden slutade 2-2 och IBK Luleå vann matchen med 8-4.

Umeå Citys Amanda Harnesk stod för tre poäng, varav två mål. Vanja Elmén gjorde två mål och totalt tre poäng för IBK Luleå.

Med en omgång kvar är IBK Luleå sist i serien, och Umeå City är på sjunde plats.

I sista omgången har IBK Luleå Sundsvalls IBF borta i Sundsvalls Sporthall, söndag 17 mars 13.00.

Matchrapporter: Sundsvalls IBF vann mot IBK Luleå IBF Dalen till kvalspel efter förlust mot Umeå City Äntligen seger för IBK Luleå – 8-4 mot Umeå City Gamla Stan klart för nedflyttning – efter oavgjort mot Umeå City Svårstoppade RIG Umeå fortsätter vinna – 7-3 mot IBK Luleå