Foto: Per Wiklund
SSL (Dam)

Malmö tappade viktiga poäng

ANNONS

Två förluster på tre dagar för Malmö. Nu har Kalmarsund läge att dra ifrån i kampen om slutspelsplats.

I söndagens match mellan Malmö och Rönnby tappade bortalaget Malmö viktiga poäng då man förlorade med 7-5. Malmö såg ut att ha kontroll över matchen under den första och andra perioden, men tappade matchen i den tredje perioden. 

Malmö tog ledningen i matchen efter 32 sekunders spel. Efter det gick man upp i en 2-0 ledning, men släppte senare in ett mål och perioden slutade 2-1 till Malmö. Det blev en jämn andra period som slutade 1-1. I den tredje perioden vände Rönnby och vann. Tre mål på raken för Rönnby var det som bidrog till vinsten. Under helgens dubbelomgång blev det två förluster för ett Malmö som jagar slutspel.

– Jag tycker vi gör en bra match egentligen hela matchen igenom. Sen så är det små marginaler, Rönnby är bra på sina spelvändningar och det gör de bra så jag tar inte det ifrån de heller, men jag tycker ändå att vi har lägen där vi borde gjort fler mål, som vanligt, säger Malmös Rebecca Mårtensson i Expressens sändning.

Det återstår två matcher av grundserien för Malmö och i skrivande stund ligger man på en nionde plats, en poäng efter Kalmarsund, som spelat en match mindre. 

– Vi kan inte deppa ihop för mycket, det är två viktiga matcher kvar. Såklart man är lite besviken nu idag, men sen får man släppa det och gå in i en ny träningsvecka och liksom upp på hästen igen så att säga, säger Rebecca Mårtensson till Expressen.

Malmö möter Pixbo i nästa match och den spelas på lördag klockan 15.00. 

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK Rönnby IBK vann mot Pixbo Wallenstam efter straffdrama

Den här artikeln handlar om: