Täby förlorade mot IBF Falun

IBF Falun vann mot Täby efter mål av Philippa Blom

IBF Falun vann med 1–0 borta mot Täby i Superligan dam. Målet gjordes av Philippa Blom, inskickat först i tredje perioden.

– En okej innebandymatch där vi jobbar med andra detaljer där vi brustit tidigare under andra halvan av serien. Självklart vill vi alltid vinna men vi vill såklart jobba på vissa detaljer i vårt spel, kommenterade Täbys tränare Maimon Abdallah.

IBF Faluns tränare Eric Björk tyckte så här om matchen:

– En tränares dröm.

Philippa Blom blev matchhjälte med sitt avgörande 1-0-mål 8.42 in i tredje perioden.

Segern var IBF Faluns fjärde på de senaste fem matcherna, och femte bortasegern i rad.

Det här var Täbys femte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även IBF Faluns tredje uddamålsseger.

Med två omgångar kvar är Täby på fjärde plats i tabellen, medan IBF Falun är på femte plats.

Täby tar sig an Karlstad i nästa match borta söndag 17 mars 17.00. IBF Falun möter samma dag 15.30 Åkersberga IBF borta.

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby Rönnby IBK lyckades bärga segern mot IBF Falun