Endre vann mot Täby

Straffar avgjorde för Endre i hemmasegern mot Täby

Endre mötte Täby hemma i en match i Superligan dam som båda lagen kunde ha vunnit. Efter ordinarie matchtid var det oavgjort, och inte heller i förlängningen kunde något lag avgöra. Först efter straffar kunde Endre vinna med 5-4 (2-1, 2-1, 0-2, 0-0, 1-0). Nela Jirakova blev hjälte i straffläggningen.

– Tycker att vi vinner rättvist även om det var jämnt på tavlan och planen. Men utan att ha tittat på matchen är det svårt att säga exakt vad det är som gör att de får göra sina mål, men vi tar med oss två viktiga poäng och en skön känsla in för söndagens match borta mot Karlstad, kommenterade Endres tränare David Normark.

Täbys tränare Maimon Abdallah:

– En match man kan dela upp i två delar där Endre hade lite övertag första halvan men i andra halvan är Täby det starkare laget och vänder 1-4 till oavgjort efter full tid och sudden... väl i straffavgörandet tar Endre extrapoängen.

Endre startade matchen vassast. Laget ryckte åt sig ledningen med 2-0, genom mål av Elin Roos och Agnes Plogner innan Täby svarade och gjorde 2-1 genom Vilma De Gysser. Endre gjorde dock två mål i andra perioden och gick från 2-1 till 4-1, målen av Erika Nilsson och Elin Roos.

Täby reducerade dock till 4-2 genom Lisa Carlsson efter 19.39 av perioden. Täby reducerade igen efter 6.14 i tredje perioden genom Julia Ulvhag framspelad av Tilde Sandlund.

10.24 in i tredje perioden slog Julia Ulvhag till på nytt och kvitterade för Täby.

I straffläggningen var det Endre som avgjorde till 5-4. Den avgörande straffen stod Nela Jirakova för.

Det här var Endres fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Täbys fjärde uddamålsförlust.

Med tre omgångar kvar är Endre på sjätte plats i tabellen, och Täby är på fjärde plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 10 mars. Då möter Endre Karlstad i Colorama Arena 12.00. Täby tar sig an IBF Falun hemma 13.30.

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby Täby avgjorde matchserien mot Endre