IBF Falun förlorade mot Rönnby IBK

Dålig första period sänkte IBF Falun

IBF Falun lyckades inte få till spelet hemma mot Rönnby IBK i Superligan dam. Redan efter första perioden ledde bortalaget med 3-0. IBF Falun arbetade sig närmre, men förlorade matchen med 5-7 (0-3, 1-2, 4-2).

Segern var Rönnby IBK:s sjätte på de senaste sju matcherna.

Rönnby IBK spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom mål av Elin Lindberg, Ellen Hansson och Jonna Sjöberg. Även i andra perioden var det Rönnby IBK som var starkast. Laget vann perioden med 1-2 och ställningen efter två perioder var 1-5.

I tredje perioden var det i stället IBF Falun som hade greppet. Laget vann perioden med 4-2 men Rönnby IBK kunde hålla undan och vinna matchen med 7-5.

Rönnby IBK:s Mira Wickman hade tre assists. Lina Svarfvar gjorde två mål och totalt tre poäng för IBF Falun.

Med tre omgångar kvar är IBF Falun på femte plats i tabellen, och Rönnby IBK är på tredje plats.

Söndag 10 mars möter IBF Falun Täby borta 13.30 och Rönnby IBK möter Malmö FBC hemma 13.00.

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK Rönnby IBK vann mot Pixbo Wallenstam efter straffdrama