Foto: Per Wiklund
Allsvenskan västra/södra

Chocken: Ska kvala till SSL – bryter med tränaren

ANNONS

Tar ett oväntat beslut: "Tåget har tappat fart"

Skoghall ramlade ner till allsvenskan efter säsongen 2020/21 och spelat kvar i andradivisionen sedan dess. Det har mestadels blivit topplaceringar för värmländskorna och i år är inget undantag, man ligger tvåa med två omgångar kvar att spela och är även klara för SSL-kvalet.

Den senaste tiden så har man däremot inte fått resultaten med sig, tre raka förluster har gjort att man tappat sin serieledning.

Nu väljer klubben att agera: Man är överens med huvudtränaren Toni Walther om att bryta samarbetet.

– Vi tycker det är tråkigt att meddela att vi nu kommit överens om att Toni avslutar sitt uppdrag som huvudtränare för Skoghalls IBK Dam omgående, säger Marie Dyberg från Skoghalls sportgrupp till Värmlands Folkblad.

– Någonstans runt årsskiftet började kugghjulet i det rusande tåget att gå ojämnt. I nuläget kan man beskriva det som att tåget tappat fart och att man i felsökningen inte kan hitta vad som felar.

Han tar över laget efter Walther

Dyberg beskriver Walther som en stark ledare med gedigna innebandykunskaper som haft framgång med flertalet lag. 

Hon tycker inte det finns någon tvekan i att han har vad som krävs för att leda ett lag framåt, och säger samtidigt att den tre matcher långa förlustsviten inte varit avgörande för beslutet man tagit – detta eftersom lag har formsvackor.

– Dock känner vi att vi är så nära vårt mål och kvalet till SSL är runt hörnet, därav måste något hända. Toni och föreningen är överens om att vi i detta nu når hit men inte längre och att vi i nuläget behöver göra förändringar som innebär att vi går skilda vägar, säger hon till Värmlands Folkblad.

Ny huvudtränare blir Markus Linryd, som tidigare varit assisterande. 


SSL-spelaren: "Idol var aldrig något för mig"

TV: Pixbobacken Anton Fylke minns tillbaka på när han gick vidare i TV4-programmet Idol, och sedan hoppade av.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!


 

Matchrapporter: Seger för Skoghall i toppmötet med Lillån IBK Klart nu: Västerås IBS åker ur serien efter ny förlust Seger för Katrineholm borta mot Skoghall Ombytta roller när Huddinge IBS besegrade Skoghall GS 86 för tuffa för Skoghall – förlust med 3-5

Den här artikeln handlar om: